Pentru orice cladire noua, sau veche de ce nu, mai devreme sau mai tarziu veti avea nevoie de un expert in instalatii. Totusi, pentru ca multi nu inteleg nevoia unui expert in domeniu si bineinteles a unor bani cheltuiti, astazi lamurim mai bine acest subiect in totalitatea lui.
Pentru inceput, haideti sa vedem care sunt instalatiile pentru casa dumneavoastra, instalatii care au nevoie de un proiect de instalatii inainte de a fi montate.
In primul rand, vorbim de instalatiile de incalzire. In cazul acesta aveti nevoie de un expert in instalatii care sa va realizeze un proiect pentru instalatiile interioare cu corpuri statice, instalatiile pentru radiatie de joasa sau inalta temperatura, instalatiile solare cu aport la incalzire, centrale termice cu lemne, cu sau fara acumulare sau instalatiile termice alimentate din surse neconventionale.
Si instalatiile de ventilare-climatizare au nevoie de proiectare inainte de a fi executate. De pe www.expertinstalatii.ro aflam ca atat instalatiile de ventilare casnice si industriale cat si instalatiile de climatizare adaptate cladirii si cererii beneficiarului au nevoie de un proiect pentru a fi inglobate intr-o cladire.
Daca lucrati la o casa de la temelie, sunt multe alte instalatii care au nevoie de proiectare. De exemplu, instalatiile de alimentare cu apa, instalatiile de canalizare sau cele de preparare apa calda menajera au nevoie de un proiect.
Daca stati la bloc si dorit separarea contorizarii pentru alimentare cu apa aveti nevoie de o autorizatie MDRT pentru a servi dosarului pe care il veti depune la Apa Nova sau oricare alt distribuitor de apa. Un astfel de proiect il puteti obtine cu ajutorul expertilor in instalatii, care va vor pune la dispozitie inclusiv autorizatia MDRT.
Daca vreti sa vindeti sau sa inchiriati un imobil aveti nevoie de un certificat energetic. Ce presupune un astfel de certificat?
Un certificat de performanta energetica este intocmit in cazul cladirilor care se vand se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.
Certificatul energetic cuprinde date cu privire la performanta energetica pe care o ofera un imobil. Un astfel de certificat este obligatoriu incepand cu iulie 2013.
Aceasta performanta energetica se exprima atat printr-o nota de la 1 la 100 cat si prin incadrarea un una din cele sapte clase de energie. In cazul notei, cu cat este mai mare cu atat performanta energetica este mai buna. In cazul clasei energetice, Clasa A reprezinta cel mai mic consum de energie iar clasa G, cel mai mare consum de energie?
Ei bine, inca mai esti de parere ca nu ai nevoie de un expert instalatii?
Util acest articol eu am cautat pe acel site un tamplar!