Facebook-ul nu va inlocui niciodata o carte

Facebook-ul nu va inlocui niciodata o carte

Te intrebi de ce ebook-urile nu ar putea inlocui nicioadata cartile adevarate. Citeste acest articol, caci iti va furniza toate motivele pentru care cartile adevarate sunt atat de importante si de ce nu pot fi inlocuite de ebook-uri.

„Cartile nu sunt mai amentintate de Kindle decat sunt amenintate treptele de lifturi.” – Stephen Fry

Atunci cand detii o carte, aceasta devine o parte a personalitatii tale. Sentimentul de a fi proprietarul unei carti este mult mai satisfacator decat daca ai fi proprietarul unui ebook. Fie ca este o carte noua sau o carte cumparata la mana a doua, te simti extraordinar atunci cand o stapanesti in totalitate.

Experienta unei carti adevarate nu poate fi inlocuita de catre un ebook, deoarece cartile sunt adevarate experiente in sinea lor, in timp ce ebook-urile par a fi doar niste documente. O carte poti sa o tii in maini si sa ii mirosi paginile. De asemenea, sentimentul atingerii diferitelor desene si pagini colorate dintr-o carte adevarata nu poate fi replicat deloc de catre un ebook. Uneori, pana si rasfoirea unei carti poate fi ca o melodie pentru urechile unui iubitor de carti.

Pe langa toate lucrurile mentionate mai sus, gandeste-te la nivelul de confort pe care il ai atunci cand citesti un ebook, comparativ cu nivelul de confort pe care il ai atunci cand citesti o carte adevarata. Chiar si atunci cand dispui de o tableta sau un smartphone destul de mare care sa-ti permita o lectura cat mai usoara, gradul de confort atat pentru ochi, cat si pentru corp sunt mult diminuate fata de atunci cand citim o carte propriu-zisa.

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uitam faptul ca o carte normala nu va necesita niciodata electricitate pentru a fi citita. Asadar, in acele momente cand ramai fara curent sau pleci intr-o vacanta, tot cartile normale vor ramane cea mai convenabila solutie atunci cand te plictisesti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.