purificator apa

Ionizatoarele cu ultraviolete de purificat apa se folosesc de UV-uri pentru a ucide contaminatorii biologici prezenti mereu in apa potabila. Aceste filtre nu se folosesc de aditivi chimici sau de caldura,  retinandu-se astfel gustul apei normale chiar si dupa tratarea acesteia. Purificarea apei este o alta metoda de indepartare a chimicalelor daunatoare, a microorganismelor si a altor materii particulare din apa in cauza.

Asadar, purificarea apei este esentiala inainte de a o bea, mai ales daca vine din locuri indoielnice. Aceasta apa purificata este folosita de asemenea si in scopuri medicale  sau industriale. Exista cateva sisteme de purificare ale apei care sunt eficiente in indepartarea substantelor nedorite din apa.

Metode de filtrare a apei

 

Metodele de purificare pot fi fizice (prin filtrare) sau chimice (clorinare). In plus, exista si un tip de ionizatoare de apa cu ultraviolete care se folosesc de radiatiiile electromagnetice pentru a ucide in mod efectiv bacteriile, virusii, fungii, algele sau alti microbi existenti in apa. Astfel de purificatoare de apa foarte eficiente si de calitate poti regasi si pe site-ul www.produsenoni.ro.

In cadrul unui purificator de apa cu ultraviolete, o sursa de lumina UV de o mai mare intensitate decat razele soarelui-de asemenea numita si radierea germicidala-este utilizata pentru a se ucide contaminatorii biologici. In cadrul unui sistem de filtrare a apei cu UV, o sursa cu lampa germicidala  cu o presiune scazuta este folosita pentru a genera aceste lumini UV si energia care va distruge mai apoi daunatorii. Aceasta lampa este constituita intr-o asemenea maniera incat apa care trece pe acolo este expusa la razele ultraviolete.

Microbii prezenti in apa sufera de o schimbare in structura acidului lor nucleic imediiat dupa expunerea la UV. Asadar, microorganismele sunt ucise prin folosirea unui astfel de purificator de apa. Eficienta distrugerii daunatorilor si a microbilor este direct legata de intensitatea si perioada radiatiei germicidale la care sunt expusi acesti microbi.

Avantaje ale unui purificator de apa

Un purificator de apa cu UV ofera o serie de avantaje asupra celorlalte metode de curatare a apei. De fapt, aceasta este cea mai eficienta si cea mai economica varianta de tehnologie disponibila pe piata pentru purificarea apei. Nu exista nici un fel de contminatori ai apei care sa fie rezistenti la razele ultraviolete, de aceea acesta este principalul avantaj al acestei metode de filtrare.

  • Sistemul de purificare al apei cu UV dezinfecteaza apa fara a introduce in ea nici un fel de aditivi chimici sau aplicatii ale caldurii.
  • Dezinfecteaza apa in doar cateva minute, facand din procesul de curatare al apei un proces mult mai rapid decat in majoritatea celorlalte sisteme de curatare.
  • Nu dauneaza si nu altereaza in nici un fel compozitia apei.
  • pH-ul, gustul, mirosul si alte proprietati ale apei raman exact la fel si dupa purificarea acesteia.
  • Un purificator de apa cu UV de inalta calitate  este eficient in masura de 99,9% in indepartarea microbilor si microorganismelor din apa.
  • Spre deosebire de tratamentul cu clorine, un purificator cu raze ultraviolete este eficient si impotriva a Giardia si a Cryptosporidium, doi microbi foarte daunatori.
admin

De admin

Un comentariu la „Filtru pentru purificarea apei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *