Greseli de evitat in alegerea mobilierului pentru exterior

Greseli de evitat in alegerea mobilierului pentru exterior

Cand se aleg piese de mobilier pentru exterior, folosite de obicei pentru hoteluri ori restaurante, dar si pentru locuinte, primul lucru de facut este un plan. Trebuie ca totul sa fie gandit in cele mai mici detalii in asa fel incat misiunea decorarii spatiului exterior respectiv sa fie indeplinita. De evitat ar fi cateva greseli care se fac de obicei cand se alege astfel de mobilier.

A nu alege dimensiunile potrivite este prima si cea mai grava greseala ce poate fi facuta. Trebuie luate masuratori exacte inainte de a se alege acele scaune si mese pentru gradina, pentru o terasa sau orice alta locatie exterioara ce se doreste a fi amenajata.

Unii se bazeaza doar pe aspect cand aleg piesele de mobilier. Intr-adevar, trebuie tinut cont si de acest lucru, trebuie ca mobilierul sa se incadreze bine in peisaj, prin culori si materiale, insa daca din punct de vedere practic lasa de dorit, atunci mobilierul nu isi are rostul. Trebuie tinut cont si de aspectul practic dar si de confortul pe care il ofera, pentru ca la urma urmei acesta este rolul mobilierului – sa ofere confort.

Atentie si la materialele alese. Mobilierul de exterior este expus conditiilor atmosferice – vantul, ploaia si praful pot afecta astfel materialele. Trebuie alese in special materiale impermeabile, cat mai durabile din acest punct de vedere.

O alta greseala frecventa, care nu este facuta doar in situatia alegerii mobilierului exterior, este renuntarea la calitate pentru un pret mai mic. Se alege o oferta pentru ca este oferta si nu se mai tine cont de durabilitate si de calitate. Pe termen lung insa investitia se dovedeste a fi mai mare. Mai bine cumperi ceva de calitate, care costa putin mai mult dar si dureaza mai mult, decat sa cumperi mobilier mai slab din punct de vedere calitativ pe care va trebui sa il inlocuiesti mult mai des datorita faptului ca se deterioreaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *