„Harry Potter”: teoriile fanilor

„Harry Potter”: teoriile fanilor

Mereu a parut ciudat ca unchiul si matusa lui Harry Potter, familia Dursley, ar fi fost destul de buni incat sa-l ia cu ei si sa-l creasca, doar pentru a-l tine inchis intr-un dulap sub scari si, in general, se purtau cu el de parca era fiul lui Hitler. De ce nu l-ar fi trimis intr-un orfelinat daca aveau de gand sa se poarte cu el tot timpul astfel? Intr-o serie plina de creaturi magice, unul dintre cele mai fantastice elemente este ca acesti oameni complet normali au reusit sa fie atat de ingrozitori, fara sa foloseasca vreun fel de vraji. Sau nu? O teorie creata de catre Graphic Nerdity sustine ca familia Dursley era initial un cuplu normal, insa expunerea repetata la vrajile lui Harry i-au transformat in niste bestii.

Harry, dupa cum aflam la un moment dat, este, tehnic, un horcrux. Pentru cei care nu vorbesc tocilareasca, un horcrux este un obiect blestemat care contine fragmente din sufletul diabolic al Lordului Cap de Mort, si se stie ca acestea pot sa transforme oamenii in ticalosi. In al doilea film, Ginny Weasley este spalata pe creier de o carte care nici macar nu are cuvantul „Dianetica” pe coperta, pentru ca este un horcrux. De asemenea, il vedem si pe Ron incepand sa se poarte ca un ticalos dupa ce isi pune un medalion care, ati ghicit, este tot un horcrux.

Mai important, mai tarziu in serie aflam ca insusi Harry are o parte din sufletul lui Cap de Mort prinsa in el. Deci daca Ron si Ginny au devenit diabolici dupa ce au fost expusi la horcrux pentru cateva saptamani sau luni, imaginati-va doar cum a fost afectata familia Dursley dupa ce au trait cu unul alaturi timp de zece ani. Harry Potter era un cancer magic care le manca flamand sufletele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *