The Hunger Games: Catching Fire (2013) PosterPersonal, nu am mai vazut de multa vreme o ecranizare atat de buna pentru o trilogie de succes. The Hunger Games 2 sau The Hunger Games: Catching fire ecranizeaza cu succes cel de-al doilea volul al cartii cu acelasi nume.

Filmul se incadreaza in sectiunile Actiune, Aventura, Sci-Fi si are o durata destul de mare, de 146 minute. Filmul a fost lansat oficial in cinematografe in USA pe data de 22 Noiembrie 2013.

Pe IMDb, cea mai mare colectie de date despre filme si actori de pe intreg internetul, The Hunger Games: Catching Fire a obtinut un rating de 7.9 din 10 dupa voturile a 254.936 de mii de utilizatori. Metascre-ul este marisor, cumuland 75 de puncte dintr-un total de 100.

Dovada ca este un film de succes o dau si cele 35 de nominalizari la diferite premii si cele 6 premii castigate. Central Ohio Film Critics Association Awards 2014 a pus filmul pe locul 2, in categoria Critics Choice Award si tot pe locul 2 in categoria COFCA Award.

Filmul a castigat premiul CDG Award ( Costume Designers Guild). Alaturi de acesta, filmul a mai castigat si Hollywood film award in cadrul Hollywood Film Festival 2013, si People’s Chice Awards, SUA. In cadrul competitiei Key Art Award, Catching Fire s-a aflat de asemenea pe locul 2.

In ce-a de-a doua ecranizare din trilogia care va urma, Katniss Everdeen si Peeta Mellark devin tintele Capitoliului dupa ce victoria lor in editia 74 a Jocurilor Foamei a starnit rebeliunea in Districts of Panem.

Directorul filmului este Francis Lawrence. Scriitorii sunt Simon Beaufoy si Michael Arndt, inspirati de nuvela Catching Fire al Suzanne Collins.

In rolul lui Katniss Everdeen joaca Jennifer Lawrence. Peeta Mellark este interpretat de Josh Hutcherson. In interpretarea mamei lui Katniss o avem pe Paula Malcomson. Bineinteles, celebrul Donald Sutherland joaca rolul presedintelui Snow.

Abia astept a treia parte a filmului pentru ca (fara spoilere) ce-a de-a doua incita si mai mult prin toata actiunea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *