Idei pentru un mic dejun sanatos

Idei pentru un mic dejun sanatos

Oricine si-a spus la un moment dat „de astazi incep dieta”. Se impune un anume regim alimentar in momentul in care se doreste scaparea de cateva kilograme, mentinerea in forma, ori chiar o detoxifiere generala.

Micul dejun devine astfel punctul principal de inceput pentru orice dieta, tot ceea ce tine de planificarea sa si asa mai departe. Cand cineva incepe un astfel de regim, ajunge – cel putin la inceput – sa se trezeasca mai devreme pentru a-si putea pregati micul dejun perfect. Pe masura ce trece timpul insa, acest lucru este amanat, butonul de snooze al telefonului este apasat de cateva ori si se ajunge la un mic dejun luat pe fuga, de obicei cu alimente nesanatoase.

Cateva sfaturi pentru un mic dejun usor si sanatos va oferim in continuare.

  • Creati-va un mic dejun echilibrat. Daca este constituit din 1 sau 2 grupe alimentare, probabil lipsesc elemente esentiale nutritionale. Obiectivul aici ar fi introducerea la micul dejun a cel putin patru alimente – spre exemplu o ombleta, branza, legume, fructe proaspete.
  • Trebuie sa existe si o varianta de rezerva. In unele zile efectiv nu ai timp sa iti pregatesti nimic, insa asta nu inseamna ca trebuie sa sacrifici masa cea mai importanta din zi. Fii astfel pregatit dinainte, cu fructe, sandvisuri, ceva preparat pentru a nu pleca dimineata la munca pe stomacul gol.
  • Exista unele persoane care sar peste micul dejun pentru ca pur si simplu nu pot manca dimineata. Pofta de mancare lipseste cu desavarsire, asta nu inseamna ca trebuie sa te fortezi sa mananci, insa trebuie sa incerci sa iti stimulezi pofta de mancare dimineata. Incepe cu un fruct, o felie de paine prajita, lactate si treptat vei ajunge sa poti lua un mic dejun satisfacator.

Micul dejun este, a fost si va fi in continuare subliniat ca si cea mai importanta masa a zilei. Nutritionisti, medici, chiar si cunostinte si prieteni iti pot confirma acest lucru. Iti ofera energia necesara pen

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *