Desi foarte mare accent se pune astazi pe promovare sip e reclama, publicitate, foarte multe din afacerile care incep deja sa fie destul de mari, inca nu pot sa inteleaga ideea de brand in totalitatea importantei ei. Ideea de brand si de public relations a pornit inca de acum cateva sute de ani si de atunci incoace, ea continua sa fie din ce in ce mai importanta.

Haideti sa luam insa exemplul unui mare magazine online pentru a exemplifica mai bine necesitatea crearii si mentinerii unei imagini positive. In primul rand, privim la obiceiurile cumparatorilor online si observam un lucru: ei nu vor cumpara neaparat de la site-ul care are cele mai ieftine produse, in comparative cu alte site-uri ci mai degrab de la cei despre care au auzit mai multe, stiu mai multe, cei in care au o oarecare incredere.

Cum ajungem insa la acea imagine si vizibilitate? Contrar crezurilor, nu prin publicitate ci prin relatiile cu publicul. O campanie publicitara va promova un produs in sine. Potentialul client va vedea si va intelege urmatorul lucru: tu ai un produs pe care incerci s ail vinzi. Crezi ca il vor cumpara? Probabil ca da insa conditiile in care va face asta sunt stricte.

In primul rand se va gandi daca a auzit despre magazinul tau. Daca nu, nici nu va da importanta reclamei. Daca da, va urma un intreg process de documentare. Mai intai va intra online si va cauta informatii despre magazinul tau. Va dori sa vada personae care au cumparat de la tine, personae multumite. Abia dup ace va regasi aceste aspect, va merge mai departe si nu, nu va cumpara. In schimb insa, va cauta inca 2-3 magazine care vand acelasi produs, va compara preturile si abia apoi va cumpara.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *