SomnoriciModelele fizice cum ar fi eliminarea hormonilor de stres sunt doar o parte din ecuatie. Un alt lucru pe care ar trebui sa-l iei in considerare este modelul de compensare pe care il creezi. O cafea in plus aici, cateva bucatele de bomboane acolo, decizia pe care o iei cand abordezi briosa de dupa amiaza. Cand esti obosit sistemul tau defensiv este slab si este usor sa te gandesti ca aceste lucruri mici nu conteaza. Dar ar putea fi singurul lucru care te opreste din a pierde greutate si a imbunatati sanatatea.

Vorbind de zahar, sa alegi gustari dupa amiaza nu sunt doar in capul tau. Cand nu ai destul somn, creierul tau continua sa trimita mesaje urgente pentru energie rapida. Acesta este instinctul de supravietui, totul tine de a fi cat mai alert si concentrat posibil. Poate puterea sa treaca peste aceste dorinte, nu daca te lupti impotriva propriei psihologii. Astfel este mai dificil sa te tii de scopurile de mancat sanator si zaharul nu iti face nici o favoare. Aceasta este o parte infricoastoare in care indulgentele zilnice pot supara hormonul numit insulina fiind constant elevat si dispunandu-te pentru un posibil diabet.

De fapt, nu sunt doar poftele de dupa amiaza care le primesti cand esti obosit. Adevarul este ca mananci mai mult decat mancai in mod normal si vei tinde sa faci acest lucru toata ziua. Lasand micul dejun deoparte afara nici un dubiu. Vei tinde sa faci alegeri mai slabe, mancare mai procesata, mai multe sucuri cu zahar si mai multi carbohidrati in amidon sau mancare prajita. Si este greu sa scapi de acest ciclu cand ochii te dor si motivatia este tot timpul slabita. Exista o carte care arata o conexiune apropiata dintre lipsa de somn si existenta in crestere a obezitatii in societatea noastra .

 

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *