Necesitatea incarcarii unui telefon mobil a devenit una din inconvenientele minore in zilele noastre. StoreDot, un start-up din Israel a gasit un mod de a rezolva aceasta problema cu o noua baterie care poate incarca un Galaxy S4 in 30 de secunte.

Compania iesita de la departamentul de nanotehnologie de la Universitatea Tel Aviv, a facut o demonstratia la Microsoft Think Next Conference. Compania spune ca nu e totul gata si ca trebuie sa mai asteptam pana la definitivare, aproximativ pana in 2016 insa tehnologia este promitatoare.

Potrivit Wall Street Jurnal, tehnologia companiei e diferita de cea a bateriilor lithiun-ion, cele mai puternice baterii existente pe piata la momentul actual. Este bazata pe semiconductoare biologice realizate din componente naturale organice numite „peptides”.

„In esenta ce am dezvoltat este o noua generatie de electrozi cu noi materiale numite MFE (Multi Function Electrode). O parte se comporta ca un Supercapacitor (incarcare foarte rapida) si cealalta este ca electrodul Lithium (descarcare lenta). Electrolitul este si el modificat cu nanoboti pentru a permite ca electrodul multifunctional sa fie efectiv. Tintim spre aceeasi capacitate ca cea pe care o are o baterie Li-on.” a spus Directorul General al StoreDot, Doron Myersdorf intr-un interviu acordat pentru The Next Web.

StoreDot sustine ca afirma ca aceasta metoda rapida de incarcare va ajuta si la mentinerea duratei de viata a bateriei pentru ca poate sustine un numar foarte mare de cicluri de incarcari si descarcari.

La momentul de fata, incarcatorul ultra-rapid este de marimea unui incarcator pentru laptop insa compania este increzatoare ca poate sa-i reduca marimea considerabil. Se presupune ca daca va avea succes, in momentul in care va fi lansat pe piata, incarcatorul fenomen nu va costa mai mult de 30 de dolari americani.

Daca doriti sa vedeti cum functioneaza incarcatorul minune, vizionati clipul de mai jos:

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *