jocuri video

De foarte multa vreme, chiar de prea multa vreme, jocurile pe calculator si cele video sunt considerate a avea o influenta proasta asupra noastra si mai ales sunt vazute ca o amenintare de catre parinti pentru copiii lor. Un numar de studii se pare ca schimba aceasta viziune, si ca jocurile video ar fi, de fapt, bune atat pentru tineri, cat si pentru adulti.

Cum anume ne ajuta aceste lucruri in viata? Uite cateva lucruri pe care le-am aflat de pe blogul Blogmadalin.wordpress.com si vreau sa le transmit mai departe. Oricum, pe langa aceste informatii esentiale, mai poti citi o multime de alte articole de senzatie si captivante pe acest blog pentru fiecare dintre noi.

  • Jocurile pe calculator si video sprijina incetinirea procesului de imbatranire. S-a descoperit faptul ca oameni cu varsta de 50 de ani si peste care inca joaca asa ceva, dispun de o stare mentala stabilizata, ba chiar si imbunatatita. De exemplu, jocul World of Warcraft este complex si necesita sa iti folosesti foarte mult energia mentala. Prin intermediul a unor destinderi de genul, ne vom pune la contributie creierele, ceea ce nu poate fi decat benefic pentru noi, mai ales daca inaintam in varsta.
  • Jocurile video pot fi niste eliberatori de stres si de durere. Atat adultii, cat si copiii care inca sunt in procese de recuperare, in urma unor interventii majore, au parte de mai putina durere de vreme ce creierele lor sunt axate mai mult pe alte lucruri, in loc de durerea pe care o resimt. A juca jocuri video este, de asemenea, considerata o modalitate de eliberare a temerilor, de imbunatatire a starii de spirit si de promovare a relaxarii totale in corp.
  • Jocurile pe calculator sporesc activitatea fizica. Atunci cand te joci pe Xbox 360 Kinect sau pe Nintendo Wii, vei fi incurajat sa te ridici de pe canapea mult mai des. Studiile au descoperit faptul ca tinerii care joaca asemenea jocuri video si pe calculator legate de sport vor fi inspirati sa joace asa ceva si in viata reala.
  • De asemenea, jocurile acestea ajuta si la imbunatatirea abilitatilor de socializare. Copiii care se implica in jocuri care sunt prietenoase si pentru socializare, cu mai multi participanti si in retea, tind sa aiba perspective de viata mult mai pozitive.
  • Nu stiai ca unele jocuri te pot ajuta chiar si sa iti sporesti memoria. Dupa ce oamenii se joaca o perioada mai mare de timp asemenea jocuri video, se dovedeste ca tin minte mult mai bine unele lucruri si ca sunt mult mai predispusi sa invete anumite elemente.
admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *