„Jurassic Park”: teoriile fanilor

„Jurassic Park”: teoriile fanilor

Cu exceptia pieptului dezgolit al lui Jeff Goldblum, vedetele filmului „Jurassic Park” sunt, evident, dinozaurii. Totusi, potrivit unei teorii a fanilor, nu a existat niciodata un dinozaur adevarat in niciun film „Jurassic Park”. „Dinozaurii” pe care John Hammond, Samuel L. Jackson si tipul rau din „The Substitute 2” i-au creat din ADN-ul preistoric erau creaturi complet noi, aparuta din combinarea ADN-ului unor animale contemporane. Toata faza cu „dinozaurii nu mai sunt disparuti a fost o farsa a la P. T. Barnum pentru a pacalii turistii creduli.

De ce ar fi posibil? Cel care a creat teoria pare sa fie utilizatorul Reddit numit Brownra04, iar povestea lui decurge astfel: intreaga premisa din „Jurassic Park” se centreaza in jurul ideii conform careia geneticienii au putut sa extraga ADN preistoric din tantari preistorici prinsi in chihlimbar, lucru imposibil, pentru ca ADN-ul s-ar fi descompus mult prea mult pentru a se putea utiliza, dupa 65 de milioane de ani. In plus, este imposibil sa gasesti un tantar care s-ar fi limitat sa bea sangele unei singure specii de dinozaur. Fiecare tantar ar detine AND-ul a sute, daca nu chiar mii, de dinozauri in el.

Deci, singurul mod prin care „Jurassic Park” ar fi putut sa aiba dinozauri, geneticienii ar fi trebuit sa-i creeze de la zero, ceea ce explica de ce toti dinozaurii din film arata dupa cum noi, publicul ignorant, ne imaginam ca dinozaurii aratau, contrastand cu felul in care aratau in viata reala. De exemplu, in viata reala, un velociraptor era de marimea unui cimpanzeu, in timp ce in „Jurassic Park” velociraptorii sunt destul de mari incat pot sa joace basket profesionist. De asemenea, aveau pene. Multi dinozauri din acea perioada aveau pene.

Mai stim ca fondatorul parcului, John Hammond, a facut o avere din prezentarea unor realitati false oamenilor, acesta oferind un intreg discurs despre cum si-a inceput cariera cu un circ motorizat de purici creat pentru a pacali copiii mici. In „Lumea pierduta” aflam ca laboratorul in care vedem puiul de raptor eclozand in primul rand era de fadata, pentru turisti – majoritatea eclozarilor aveau loc pe o insula complet diferita, in ciuda faptului ca Hammond insista ca a fost prezent pentru fiecare nastere. Mai mult, la un moment dat, Dr. Sattler observa ca Jurassic Park este plin de specii disparute de plante.

Nu poti sa clonezi o planta din tantari prinsi in chihlimbar, deci cum au ajuns acolo? Singura explicatie este ca plantele sunt un facsimil genetic. Dr. Grant, Dr. Sattler si Dr. Malcolm nu au fost adusi in parc pentru a determina daca este sigur sau nu pentru vizitatori – au fost adusi pentru a determina daca acesta este credibil pentru turisti. Hammond se gandise ca daca poate pacali un paleontolog ca vede dinozauri, un paleobotanist ca vede plante disparute si un matematician sa creada ca totul este in regula, va putea sa pacaleasca si investitorii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *