Lucruri pe care nu le stiai despre Google

Lucruri pe care nu le stiai despre Google

Google, ca motor de cautare, a revolutionat in totalitate cautarile online. A fost introdus chiar si in dictionare ca verb, asociat cu cautarea. Motorul de cautare este insa si o sursa de divertisment. Iata cateva lucruri interesante cu care iti poti ocupa timpul in Google.

Vrei sa vezi cum arata motorul de cautare pe la inceputuri? Nu trebuie decat sa scrii in casuta de cautare „Google in 1998” si ti se va afisa o versiune retro a motorului de cautare, cea dinainte de schimbarea mileniului.

Uneori la serviciu simti nevoia sa te destresezi. Nu ai voie sa joci jocuri, nu ai voie sa intri pe retelele de socializare. Daca vei face insa o cautare Google in modul Imagini dupa cuvintele „atari breakout” vei vedea cum ecranul se transforma in clasicul joc arcade al anilor ’80.

Te poti distra pe seama colegilor care nu stiu ce efect are textul „do a barrel roll” scris in Google. Intregul ecran se va roti spre dreapta, 180 grade. Acelasi efect poate fi obtinut si daca se scrie in casuta de cautare „Z or R twice”. Textul „tilt” scris in Google are ca efect inclinarea paginii intr-o parte. Va parea precum o defectiune – efectul insa dispare odata ce treci la urmatoarea cautare.

Daca vei scrie Google Gravity si vei accesa primul link, vei vedea cum toate elementele din pagina se prabusesc in partea de jos, ca si cum gravitatia ar fi crescut brusc. Un efect de sfera poate fi obtinut scriind Google Sphere – toate butoanele motorului de cautare vor orbita in forma unei sfere, insa asta nu te impiedica sa faci alte cautari.

O farsa le mai poti face colegilor scriind „elgoog” si accesand primul link afisat. Va aparea acelasi binecunoscut motor de cautare, cu o singura modificare: totul este afisat in oglinda, inclusiv textul pe care il introduci spre cautare. Acum, cand te plictisesti la birou, ai cateva idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *