Daca iubesc un lucru la wordpress acela e faptul ca pot impartasi cunostintele mele despre acest CMS. Recent, am gasit un forum in care se postau mai multe intrebari referitoare la WordPress. Iata cateva din ele si bineinteles, rezolvari si solutii.

1. Golirea automata Trash

WordPress iti permite sa stergi automat continutul din Trash la intervale regulate. Aceasta posibilitate e extrem de utila in momentul in care ai mai multi administratori pe site care cred ca in momentul in care au dat Delete la ceva, a disparut pe veci. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi urmatoarea linie de cod in wp-config.php:

define( 'EMPTY_TRASH_DAYS', 1 );

Bineinteles, 1 tine loc de numarul de zile la care vrei sa se stearga automat tot ce este in Trash.

2. Schimba-ti intervalul de autosave

Cand ai lucrat la un articol si brusc ai pierdut conexiunea la internet, ai observat poate ca ai pierdut parte din continut. Ei bine, iata solutia perfecta pentru ca acest lucru sa nu se mai intampla. WordPress iti permite pur si simplu sa setezi numarul exact de secunde la care vrei sa fie efectuat autosave-ul. Din nou, mergi la wp-config.php si adauga acolo urmatoarea linie de cod impreuna cu numarul de secunde la care vrei sa fie efectuata o salvare automata. In exemplu de mai jos, intervalul este de 160 de secunde:

define( 'AUTOSAVE_INTERVAL‘, 160 );

3. Setari media

Cele mai multe site-uri nu au facute corect setarile media. Ce vreau sa spun e ca te poti folosi de aceste setari. De exemplu, marimea maxima pentru un post e de 580px si tu poti seta marimea media de latime si inaltime. In acest fel, in momentul in care adaugi media prin intermediul editorului, poti lua un format ce va avea automat marimile necesare temei tale.

3. Foloseste modul fullscreen

De la versiunea WordPress 3.2 poti folosi cu succes modul fullscreen. Poti activa fullscreen cu f11 si poti iesi din fullscreen cu Esc.


De admin

Un comentariu la „Lucruri pe care nu le stiai despre wordpress”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *