Chinezii nu incearca sa ne mai uimeasca cu cladiri impresionante si atat. Acestia isi doresc sa construiasca un mega-oras, care sa impresioneze intreaga lume. Imagineaza-ti ca stai la baza unei cladiri atat de masive si pline de viata, incat sa poti spune ca stai intr-adevar in fata unui oras. In prezent, pregatirile sunt in curs de desfasurare pentru construirea unei astfel de minuni demne de filmele science-fiction, in orasul chinez Shenzen, o metropola in plina expansiune pe Pearl River Delta.

Cloud Citizen

Cunoscut sub numele de Cloud Citizen, cladirea finala va cuprinde trei turnuri de centralizare, iar cel mai inalt va fi cu numai cativa metri mai mic decat Burj Khalifa din Dubai. Cu o suprafata de aproximativ doi kilometri patrati, suprafata sa va fi putin mai mica decat cea a statului Monaco. Insa, abia ceea ce se afla in interiorul sau este ceea ce socheaza cu adevarat- ar fi o structura cu un design urban incredibil. Mai degraba decat sa fie o constructie de birouri masiva, Cloud Citizen este proiectat sa functioneze ca un oras intr-un oras.

Alaturi de case si birouri, superconstructia va contine si ferme, parcuri, centre de productie de alimente dar si mijloace de recoltare a apei de ploaie. De asemenea, constructia se va alimenta singura, cu ajutorul energiilor regenerabile, si va folosi energia eoliana, solara si din alge, care va permite sa existe in mod independent fata de orasul Shenzen. Impresionant pentru o astfel de cladire, accentul va fi pus pe spatiul verde, cum ar fi parcurile, iar navetistii vor fi incurajati sa mearga pana la locul de munca prin intermediul parcurilor care vor fi asezate la mare altitudine.

Cu toate ca nu exista planuri concerte pentru a incepe aceasta constructie, Cloud Citizen este un proiect extrem de serios. Recent, proiectul a castigat un concurs de design, iar oficialii isi doresc sa vada aceasta constructie finalizata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *