Chiar si cel mai simplu aspect este de natura sa iti aduca batai de cap. Asa se face ca a servi ceaiul spre exemplu vine cu nevoia de stil. Acele mituri cu degetul ridicat de fapt nu sunt mituri. Si cand vine vorba de cafea sunt multiple aspecte care sa iti demonstreze ca a bea o cafea este un moment mai complex decat credeai.

Cafeaua in primul rand se serveste dimineata cel mai adesea insa indicat ar fi sa nu faci asta la prima ora din zi. Se pare ca in intervalul 7-9 cafeina nu are acelasi efect ca si atunci cand se serveste cafeaua dupa cel putin o ora de la trezire. Asta pentru a beneficia din plin de efectele benefice ale cafeinei caci o cafea de placere o bei oricand.

Mai mult decat atat, cafeaua nu se bea cu lapte. Asta din nou daca tii cont de faptul ca o cafea este menita in primul rand sa iti aduca acel nivel de energie de care ai nevoie. Laptele dilueaza cafeina si prin urmare nu mai are acel efect scontat. Tine cont de asemenea ca nu poti compara  o simpla cafea diluata si prea mult fiarta cu mult zahar cu una care te energizeaza.

Pentru cei care nu stiu boabele de cafea Arabica au o concentratie de 1,5% in timp ce Robusta este de o concentratie de 2,4%. Nu uita ca daca o vei fierbe si daca o vei tine prea mult expusa la agentul termic cafeaua este mai diluata indiferent de ce tip de cafea ar fi vorba.

Cat despre tipul de cafea gusturile nu se discuta. Insa cand vine vorba de concentratia de cafeina este clar ca un expresso este mai puternic decat o cafea la filtru in stilul clasic. In egala masura conteaza si acesta ce cantitate are.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *