gesturigesturi

Nu putem fi siguri pe noi in cel mai inalt prag. Sunt situatii si situatii si zile sau discutii in care parca nu ne gasim locul. Dupa caz, anumite gesturi ar putea trada ceea ce nu ne place si mai mult decat atat ceea ce ar putea sa ne scoata ca fiind vulnerabili la un moment dat in fata unor fapte.

Se stie ca si limbajul nonverbal conteaza si el in modul in care interpretam intentiile celor din jur. Poate ca nu te asteptai sa auzi asta insa iata cateva detalii de care sa tii cont:

  • Cand cineva isi mangaie barba este semn clar ca se gandeste la ceva. Este gestul care aduce in prim plan ideea in sine de a lua o decizie, de a cantari ceea ce se spune. Intalnim cel mai adesea in randul barbatilor acest tip de gest.
  • Cand cineva isi duce spre gura sau mai jos un lucru, de la ochelari si pana la pix sau orice este semn ca este nesigur. Psihologii spun ca tine de ideea in sine de a fi la pieptul mamei, din anii de copilarie cand cautam siguranta celui care ne creste.
  • Cand mainile sunt incrucisate inseamna ca persoana in cauza este cert nesigura. Sau cel putin respingatoare. Psihologic vorbind totul se explica prin faptul ca nu se doreste a fi in acel punct sau a vorbi despre ceva anume.
  • Cand in timpul unei conversatii persoana din fata ta se apleaca usor spre fata, spre tine este semn clar ca isi doreste sa incheie discutia. Evident, se poate insoti si de alte gesturi care sa tradeze acelasi lucru deci ar cam fi timpul sa nu mai lungesti vorba.
  • Modul in care o persoana sta pe scaun este de asemenea ceea ce tradeaza o anume stare. Asa ca cel rezemat pe spatarul scaunului incearca sa se impuna cu o pozitie dominanta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *