adrenco.ro

Nimeni nu iti spune cum trebuie sa faci, nimeni nu iti arata ce e mai bine sa alegi pentru renovarea locuintei, asa ca alegi sa faci totul pe cont propriu. La urma urmei, metoda incercarilor si erorilor da rezultate pentru toata lumea. Din proprie experienta va spun, aplicarea vopselei lavabile nu este ceva dificil, trebuie insa urmati cativa pasi pe care i-am structurat in cele ce urmeaza. pentru a fi de ajutor celor ce vor sa-si renoveze ori reimprospateze locuinta.

In principal te poti ghida dupa instructiunile aflate pe galeata de vopsea lavabila. Aplicarea se face de obicei in doua faze: primul strat aplicat va fi unul diluat – aproximativ 10%, iar al doilea strat aplicat va fi unul nediluat.

Ca prim pas in pregatirea vopselei, trebuie sa te asiguri, chiar inainte de a deschide cutia sau galeata de vopsea, ca nu are praf, impuritati sau urme de murdarie care pot sa patrunda ulterior in vopsea. Continutul trebuie amestecat foarte bine, indiferent ca este vorba de aplicarea primului strat diluat ori a celui de-al doilea, nediluat.

Unele vopsele vin deja colorate, daca insa ai ales sa colorezi manual vopseaua, dupa o buna amestecare se trece si la acest pas. Optiunea acesta este insa tot mai putin aleasa intrucat daca este nevoie de o a doua sau a treia galeata de vopsea este foarte posibil sa nu se mai nimereasca exact aceeasi culoare.

Inainte de diluare, o parte din cantitatea de vopsea lavabila o vei turna intr-o alta galeata sau intr-un alt recipient curat, iar pentru diluare vei folosi apa, in proportiile recomandate – atentie la instructiunile de pe eticheta! La fel vei proceda si cu restul cantitatilor, respectand proportiile si procentele de dilutie, in asa fel incat sa obtii aceeasi consistenta. In prima faza vei testa vopseaua lavabila diluata pe o suprafata mica (1-2 metri patrati) pentru ca apoi sa continui cu acoperirea integrala a suprafetei.

Din proprie initiativa am diluat vopseaua cu amorsa si nu cu apa, cum era specificat pe ambalaj si instructiuni. Nu faceti acest lucru! Peretele vopsit este supus riscului exfolierii si va trebui sa luati intreaga munca de la capat.

Odata aplicat si uscat primul strat diluat, observa aspectul, identifica zonele unde trebuie sa omogenizezi aspectul si treci apoi la partea a doua a planului: aplicarea vopselei lavabile nediluate – stratul final care dupa uscare va conferi peretilor vopsiti aspectul pe care ti-l doresti.

Chiar daca nu apelezi la un specialist in domeniu, poti foarte usor vopsi si decora peretii doriti urmand aceste simple sfaturi. Spor la treaba!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *