echilibru

Multi dintre noi se simt sufocati pur si simplu de programul haotic de care avem parte in ziua de astazi. A gasi un echilibru perfect intre viata personala si profesionala poate sa para pentru unii o misiune extrem de greu de indeplinit. Cu toate acestea, nu este ceva imposibil.

Vointa este primul lucru important pe care trebuie sa il ai. Daca intr-adevar iti doresti, vei reusi sa te organizezi in asa fel incat sa poti jongla si cu jobul suprasolicitant dar si cu familia si prietenii ce au nevoie de atentia ta. In plus iti ofer aici cateva recomandari „extra” ce pot fi de ajutor.

Mananca sanatos! Poate sa para un cliseu, insa corpul uman este asemenea unui motor. Daca nu este alimentat corespunzator, inceteaza sa mai functioneze bine si apar defectiuni. Aceste „defectiuni” afecteaza serios starea de sanatate, implicit creeaza dezechilibre atat in viata personala cat si cea profesionala.

Nu uita de miscare! Chiar daca jobul tau este unul in care stai majoritatea zilei la birou si odata ajuns acasa ajungi sa te asezi la computer pentru cateva momente de relaxare si divertisment, nu trebuie sa ignoram exercitiile fizice. Altfel intervine sedentarismul, care afecteaza in egala masura starea de bine dar si echilibrul intre personal si profesional.

Pe partea de sarcini si atributii de indeplinit la munca, divizarea acestora este de asemenea o misiune absolut necesara. Daca ai de dus la bun sfarsit un proiect foarte amplu, incearca sa il imparti in obiective mai mici, in pasi de realizat pentru a nu deveni surmenat. Astfel nu vei mai fi supraobosit si fara chef de nimic atunci cand ajungi inapoi acasa, in familie sau printre prieteni.

Formeaza-ti o rutina personala – te va ajuta sa te organizezi mult mai bine. Aici poti include atat spalatul pe dinti de dimineata cat si programul zilnic de lucru. Poti include raportarea zilnica alaturi de masa de pranz, dupa bunul plac. Ideea este sa ai tu totul organizat pentru tine, o lista de prioritati pe care sa o urmezi in fiecare zi, pentru a evita orice eventual disconfort. E vorba de viata personala? E vorba de viata profesionala? Orice problema ai intampina, incepe cu inceputul si rezolva fiecare lucru pe rand. Doar asa vei reusi sa mentii un echilibru.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *