România este o țară situată în sud-vestul Europei Centrale cu ieșire la marea neagră și străbătută în partea de sud de către Dunăre. Relieful României este unul bine structurat și diversificat având mai toate unitățile de relief, de la câmpie până la munți foarte înalți (Munții Vf.Moldoveanu 2544 m și Vf.Negoiu 2535 m)

 

România se bucură și de ieșire la Marea Neagră, poziția acesteia fiind foarte bună și puternic bogată în resurse, lucru pentru care în trecut ne-am luptat cu înverșunare pentru a ne proteja de contropitori.

 

Având un relief magnific, munți foarte înalți și dispunând de forme diversificate de relief , plus o deltă magnifică ce adăpostește o grămadă de vietăți pe care de dispariție , România este o țară completă și foarte frumoasă.

 

Pentru străni, aceștia pot face o grămadă de lucruri interesante printre care să viziteze diverse monumente, delta sau să exploreze vârfurile înainte de pe teritoriul țării noastre. Dacă totuși ziua  ați găsit o grămadă de lucruri de făcut, atunci după ce soarele apune vă recomandăm să vă duceți la un meci de fotbal Liga 1 deoarece veți avea parte de un sentiment puternic de devotament din partea fanilor ambelor echipe. Ar fi interesant să urmăriți un meci iar apoi să vă întoarceți la pensiune și să beți un păhărel din clasica palincă țărănească.

 

Puteți de asemenea să vizitați case matrimoniale ale scriitorilor, sau să vă aventurați să escaladați Vârful Moldoveanu. Totuși, este recomandat să aveți un echipament corepunzător deoarece pe alocuri traseul este destul de primejdios și se pot întâmpla accidente pe care nimeni nu le dorește. Dar vă pot spune că merită. Legendele spun că într-o zi cu soare și fără nori pe cer , se poate vedea până și Marea, să nu mai spunem de priveliștea pe care o veți avea.

 

Un traseu de 12 ore care merită din plin. Un moment de bucurie, un moment de libertate, toate acestea le veți putea simți dacă vă alegeți să porniți la drum.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *