ibuprofen-patch

Ibuprofenul este reteta succesului pentru foarte multi oameni care cauta sa isi calmeze durerile fizice. Pentru cei mai multi astfel de oameni, inghitirea unei astfel de pastile este o sarcina temuta. Insa, munca in colaborare cu Medherant- o companie de bioadezivi, si cercetatorii de la Universitatea din Warwick au incercat sa remedieze aceasta problema. Astfel, acestia au creat un plasture care elibereaza ibuprofen, capabil de a elibera o doza suficienta pentru a calma orice fel de durere.

„In mod surprinzator, foarte multi plasturi de pe piata nu contin agenti de eliminare a durerii, pur si simplu acestia calmeaza corpul printr-un efect de incalzire, sau e doar psihologic. Tehnologia noastra inseamna ca, pentru prima data in istorie, va exista un plasture care contine o doza suficienta de ingrediente active- cum ar fi ibuprofen- care poate elimina durerile fizice. De asemenea, putem imbunatati si incarcatura de calmant, astfel incat sa creasca confortul pacientului si implicit si rezultatul”- sustine profesorul David Haddelton, cercetator la acest studiu.

Patch calmant

Spre deosebire de pastilele traditionale de ibuprofen care se dizolva in stomac si actioneaza imediat, plasturele elibereaza un flux constant de calmant care amelioreaza durerea pe parcursul a 12 ore. Oamenii de stiinta sunt de parere ca acest lucru va deschide un nou domeniu de posibilitati in sectorul analgezicelor, care va ajuta la eliminarea durerilor de spate, a nervilor sau artritei.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca tehnologia din spatele plasturelui are o multime de utilizari: „tehnologia plasturelui se extinde si in sectorul medicamentelor care pot sa isi pastreze esenta insa sunt mai subtiri si mai flexibile. Un astfel de patch poate oferi o experienta mai buna pentru pacienti, sporeste siguranta si livreaza o eficacitate sporita, ceea ce inseamna ca vine si cu beneficii economice la sistemul de ingrijire a sanatatii”. Plasturele ar putea revolutiona intreg domeniul medical si include ibuprofen, aspirina si acetaminofen- care poate elimina durerile de cap sau cele ce provin de la artrita.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *