Inca din momentul in care apar in viat noastra copii sunt mai mult decat importanti. Nu stim ce trebuie sa le facem pentru ca sa le fie bine si le dorim tot binele din lume.

Se intampla de foate multe ori sa le explicam copiilor ca nu este bine sa faca un anumit lucru si sa nu inteleaga asta. Cand copiii sunt prea mici este destul de dificil sa le explicam care sunt lucrurile care au voie sa lefaca si care sunt lucrurile care  nu au voie sa le faca. Totusi, se intampla de foarte multe ori ca micutii sa faca exact invers fata de ceea ce au fost invatati. De exemplu, daca le spui sa nu faca un lucru ca nu este bine si ca ii poate face rau, el tine neaparat sa faca asta.

Care este motivul pentru care micutii fac aceste lucruri? Ei bine, este lesne de inteles ca singurul motiv pentru care copiii fac inversul a ceea ce i-au spus parintii este curiozitatea. Fiind abia venit pe lume copilul nu stie ca nu trebuie sa faca ceva pentru ca nu stie ce inseamna pericolul. Ei sunt mereu protejati de catre mame iar acest lucru ii face sa fie neinteresati.

Ce trebuie sa faci in cazul in care copilul consuma o substanta toxica? Probabil ca prima ta reactie va fi una de panica. Totusi, in momentul in care observi acest lucru trebuie sa iei masurile necesare ca sa iti salvezi copilul. O solutie toxica poate atenta chiar si la viata copilului si nu doar la sanatatea lui.

Daca vezi ca a inghitit o substanta otravitoae trebuie sa incerci sa il faci pe micut sa scoata afara tot ce i-a mai ramas in gurita din substanta. Pastreaza totusi substanta respectiva in ceva si nu uita sa suni la 112. Viata copilului poate fi in pericol.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *