copii micicopii mici

De ce oamenii numesc adeseori anii copiilor mici drept „cei doi ani teribili”? Raspunsul este simplu, este foarte greu pentru acestia mici sa se confrunte cu frustrarea. Cel mic nu mai este un bebelus, insa nu este nici chiar marisor inca. Aceta isi doreste sa faca atat de multe lucruri ca tine si ca rudele sale mai mari, insa de multe ori nu poate sa faca asa ceva. Atunci cand ii vine greu din cauza acestui lucru, este posibil sa apara o stare de deznadejde si de nervi.

Cu exceptia anilor de adolescenta, acesti ani mici pot fi cei mai volatili si cei mai emotionali ani pe care ii va experimenta copilasul tau in viata intreaga. Este posibil sa fi auzit de acesti ani si pana acum si este posibil sa se fi facut referire la ei ca la cei doi ani sau cei trei ani teribili. Copilasul tau invata acum sa iti exprime gandurile despre ceea ce ii place si despre ceea ce nu ii place, si poate sa faca acest lucru intr-un mod foarte zgomotos.

Fie ca urla de nervi pentru ca nu ii convineceva, fie ca striga si chicoteste de fericire atunci cand a reusit sa faca ceva anume. Cel mic isi dezvolta o cnstiinta de sine si gandeste de unul singur de acum incolo, iar in urmatoarele minute poate sa ajunga chiar si sa vina in bratele tale pentru a-i oferi sprijinul de mama sau de tata.

Atata timp cat ii vei oferi un mediu protector si il vei sustine in ceea ce incearca sa faca, prezenta ta iubitoare il va ajuta si se va simti bine. Tu il ajuti in acest fel sa se aventureze catre locuri si lucruri noi si poate invata noi si interesante lucruri, in timp ce ii permiti si ii oferi un rai in care se poare izola atunci cand are nevoie.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *