Reparatii si intretinere auto

Reparatii si intretinere auto

Orice proprietar de masina stie ca la un moment dat va trebui sa faca anumite reparatii, anumite revizii, pentru ca sunt absolut necesare. Chiar daca nu este cazul nefericit al unui incident auto ce implica interventii la masina, periodic reviziile sunt obligatorii – cazul ITP-ului, alteori sunt impuse de situatii.

La ce sosele avem in tara, nu e de mirare ca service-urile auto au atat succes. Cand cumperi o masina second adusa din strainatate ajunsa la un kilometraj parcurs intre 100000 si 150000 km, ti se pare un real avantaj. Asta din cauza ca aceeasi masina, daca ar fi rulat la noi in tara atatia kilometri, ar fi avut mult mai multe probleme si starea de functionare cu siguranta nu ar fi fost aceeasi.

Din toate aceste motive mecanicii si atelierele de reparatii auto prospera. Orice mecanic stie insa ca o reparatie nu poate fi facuta decat daca ai si sculele potrivite. Chiar si pentru un banal schimb de ulei pentru care nu trebuie sa mergi neaparat in service, tot ai nevoie de chei, surubelnite si scule de mana. Pentru inlocuirea unei roti sau a placutelor de frana de asemenea. In momentul in care lasi chiar si aceste reparatii minore in seama specialistilor – fie din cauza ca nu te pricepi, fie din comoditate – trebuie insa sa te asiguri ca au tot ceea ce e nevoie pentru ca reparatia sa fie facuta cu succes, fara a mai fi necesare alte interventii.

Orice service auto care se respecta trebuie sa aiba toate dotarile. De la elevatoare la compresoare, scule si accesorii pneumatice pana la aparate de diagnoza auto, pentru relarea sistemului de directie, chiar si o masina de reparat janta sau diverse scule necesare pentru indreptarea si repararea caroseriilor.

Sculele si uneltele sunt indispensabile pentru misiunea de reparatie. Din acest motiv orice service auto, orice mecanic, chiar si un simplu proprietar de masina care face interventii minore atunci cand acestea se impun are nevoie de sculele potrivite. O trusa de surubelnite poate fi de foarte mare ajutor cand se fac reparatii nu numai la masina, dar chiar si la alte obiecte si lucruri de pe langa casa. Fiecarui roman ii place sa fie mester, considera ca se pricepe la orice, dar pentru a indeplini cu succes misiunile de reparatie este nevoie si de unelte si scule. In momentul in care reparatia in service este mult prea costisitoare, facem o economie si incercam sa reparam acasa, in garaj, chiar daca dureaza mai mult.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *