Lumea in care traim este intr-o continua dezvoltare si asta implica ca retelele de socializare sa ia o mai mare amploare acum decat in trecut, din simplul considerent ca cei mai multi educatori si profesori de generala si de liceu aplica metode moderne de invatare, dar putini sunt pregatiti sa isi asume responsabilitatea de a se confrunta cu aceste metode. Securitatea internetului aduce mereu in discutie riscurile si beneficiile la care site-urile prezentate in cadrul orelor de clasa sunt recomandate elevilor, multe dintre ele continand un limbaj  mai mult decat  accesibil.

Educatorii sau profesorii sunt constienti de amploarea pe care au luat-o site-urile online, aplicatiile acestora sau dependenta de internet si retelele sociale. Acest fenomen care a luat amploare este cunoascut sub denumirea „online social networking” si este mediul in care tinerii au posibilitatea de a se inregistra cu un cont si o parola pentru a-si dezvalui informatii personale despre sine, a posta diferite fotografii sau evenimente la care participa. Acest aspect are si consecinte negative, printre ele numindu-se dependeta de a fi conectat tot timpul la retelele de socializare, de a posta informatii mai putin potrivite sau distragerea atentiei in timpul orelor de educatie scolara. In ceea ce priveste educatia tinerilor, Internetul le ofera toate solutiile cand vine vorba de a-si pregati temele pentru acasa, reiesind de aici un alt dezavantaj, acela de a copia intocmai solutiile problemelor de matematica sau a compunerilor la limba romana. Acest fenomen ii fac pe majoritatea sa castige timp in defavoarea invatarii clasice, cand lipsa internetului forma noi capacitati intelectuale, noi deprinderi si ajuta la performanta scolara.

Prin urmare, orice parinte trebuie sa aiba un control asupra actiunilor educationale ale copilului, sa il urmareasca in pregatirea temelor si sa asigure o supraveghere stricta cand vine vorba de timpul liber petrecut in mediul virtual. Consecintele sunt majore, unele dintre ele fiind si tragice, si nu degeaba se spune ca traim intr-o lume virtuala in care ne bem ceaiul pe internet, conversam prin prescurtari, ne intalnim prietenii vierual, ne petrecem intregul timp liber conectati la o lume ireala din care scapa cine poate.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *