S-ar putea sa fii obsedat de horoscop daca …

S-ar putea sa fii obsedat de horoscop daca …

Multi dintre noi isi consulta horoscopul zilnic – de obicei dimineata, in timp ce servim micul dejun si facem o scurta revista a presei, ori ascultam stirile la radio in timp ce ne deplasam catre serviciu. Ocazional poate ca e un obicei acceptat, insa exista persoane care dezvolta o adevarata obsesie legata de horoscop, de alinierea astrelor, de compatibilitati zodiacale si influente pe care le au toate aceste elemente in viata de zi cu zi.

Lista pe care v-o ofer in continuare ar putea sa para amuzanta pentru unii, iar pentru altii ar putea sa reflecte realitatea. Cert este un singur fapt: exista persoane obsedate de horoscop. Prin urmare, s-ar putea sa fii obsedat de horoscop daca:

  1. Iti incepi fiecare zi citindu-ti horoscopul in ziar, ascultandu-l la radio sau vizionand la TV predictiile astrale pentru ziua in curs. Afli lucruri diverse, dupa care iti ghidezi ziua – eventual – insa acesta este primul dintre semnele obsesiei.
  2. Le stii pe toate. Aici ma refer la semne zodiacale, planete reprezentative pentru fiecare zodie, inclusiv perioadele aferente fiecarui semn zodiacal. Atunci cand cineva iti spune data in care s-a nascut, te gandesti automat la zodia in care este si ce trasaturi de personalitate se reflecta din asta.
  3. Strans legat de punctul anterior este un alt aspect ce tine de relationarea cu ceilalti: de fiecare data cand cunosti o persoana noua, te interesezi despre data ei de nastere. Nu fac exceptie relatiile amoroase – si in acest caz verifici compatibilitatea inainte de a incepe macar o discutie cu o persoana pe care o indragesti.
  4. Judeci si cataloghezi oamenii in functie de zodia in care se afla. Adesea auzim printre noi expresii precum: „Asta este comportamentul tipic al unui Leu” sau „Oricine din zodia Berbec ar fi reactionat asa” sau „Flirteaza la fel cum o fac toti ceilalti din zodia sa”.
  5. Ai o intreaga colectie de cani, obiecte de birou,magneti de frigider si multe alte accesorii cu semnul tau zodiacal.

Chiar daca nu se aplica tuturor, acestea ar fi cele mai frecvente semne ale unui interes excesiv pentru horoscop, care se poate dezvolta intr-o obsesie. Cum excesele nu sunt niciodata benefice, mare grija la abordarea pe care o aveti asupra horoscopului: fara sa va dati seama poate sa indeparteze unele persoane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *