atac de panica

Atacurile de anxietate ori de panica nu avertizeaza inainte de a se produce – te lovesc exact cand te astepti mai putin. Pot aparea fara nici un motiv, ori datorita multiplilor factori stresanti care te apasa. Multi sufera de atacuri de anxietate in momente de oboseala, cand nivelul de glucoza este scazut. Pentru altii insa fenomenul de anxietate apare cand se inregistreaza o crestere a nivelului de andrenalina combinat cu starea de oboseala accentuata. Exista cateva modalitati prin care poti trece mai usor peste aceste atacuri de panica ori anxietate.

Imediat ce simti ca incepi sa ai palpitatii, ca incepi sa respiri mai greu si ca stresul acumulat te apasa prea mult, incearca sa faci o plimbare. Trebuie sa te ridici si sa te misti. Daca nu exista aceasta posibilitate, macar misca-ti mainile si picioarele. Iti vei distrage mintea de la orice altceva, vei fi concentrat pe miscare, pe plimbare si vei putea trece mai usor peste atacurile de anxietate.

Poate mai greu de facut, dar nu imposibil, este sa ignori pur si simplu aceste atacuri. Prefa-te ca esti in regula, ca totul este OK. Cand simti ca incep sa apara simptomele unui atac de panica, incearca sa faci in continuare ceea ce faceai si pana atunci. Relaxeaza-te si lasa palpitatiile sa treaca, de obicei in 10-15 minute vei reveni la normal. Fa cateva exercitii de respiratie – te pot ajuta sa te calmezi mai repede.

Principalul este sa iti distragi mintea, sa nu te mai gandesti pentru moment la probleme. Evita pe cat posibil si cofeina si zaharul – acestea pot contribui la starile de anxietate, intrucat te deshidrateaza si te agita. De preferat este sa le inlocuiesti cu apa.

Ideea de baza este sa iti mentii calmul, sa tii in acest fel sub control nivelul de andrenalina si sa incerci sa iti distragi mintea de la orice te face sa fii stresat.

De admin

Un comentariu la „Scapa de anxietate”
  1. nu sunt de acord, cred ca trebuie deebztari intre Basescu si ceilalti. Nu de alta, dar daca Base nu e, tocmai cei pe care vrei sa-i intorci nu se vor uita. Asa ca s-ar lasa cu un canibalism intre ceilalti.Cat despre cei 5 care? In afara de Crin si Geoana, cine-ar mai avea relevanta? Oprescu, Hunor, si .?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *