Scoala atat de importanta

Scoala atat de importanta

Toti stim cum e in perioada de la sfarsitul anului scolar,cand ai teze,teste,incheierea mediilor si evitarea corigentelor.Profesorii si parintii zic ca ar fi bine sa ne apucam de invatat cu mult timp inainte de aceasta perioada,insa ,din punct de vedere personal,tratez lucrurile de pe o zi pe alta…
Nu spun ca prin aceasta modalitate obtii rezultate extraordinare,dar mi se pare stupid sa te stresezi astazi pentru ceea ce va fi peste o saptamana sau peste nu stiu cat timp,ca daca incepi de-acum,pana la momentul potrivit uiti.Trebuie sa iei lucrurile incet,pe rand,sa iti faci timp pentru toate.
Cand vrei sa iti faci tema,mereu apar diverse lucruri care reusesc sa-ti distraga atentia.Televizorul, telefonul, calculatorul,pana si un creion sau o pata de pe perete.Cand e vorba de teme,parca toate lucrurile din jur devin mult mai interesante si astfel petreci doua ore scriind doua cuvinte.
Sau cand vrei sa inveti,citesti doua pagini si simti cum adormi si chiar ajungi sa faci acest lucru ,si cand te trezesti sa constati ca nu mai ai suficient timp.Nu cred ca sunt singura persoana atat de lenesa.
Sunt si ore in care profesorul este atat de plictisitor incat adormi,sau preferi sa tragi un pui de somn imediat ce ajungi la scoala.
Si culmea,astepti atat de mult zilele de vacanta,fara stres,scoala,profesori,colegi nesuferiti.Totusi,cand vine mult asteptata vacanta,dupa o perioada de timp incepem sa ne plictisim,sa nu mai avem nicio ocupatie.Si uneori ne dorim atat de mult sa crestem,sa avem un job,sa locuim singuri,si cand ajungem in aceasta ipostaza am da orice sa fim iar scolari,sa mai avem parte inca o data de anii,emotiile si nebuniile din liceu.
Dar timpul nu asteapta pentru nimeni,deloc.

Stiu ca sezonul de rechizite scolare o sa inceapa si trebuie sa va luati din timp, ca sa nu ajungeti sa stati la coada. Nu ar dori nimeni sa ajungeti ca cei de la coltul strazii sa caute samanta de grau pret si sa o vanda la extrapret.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *