www.senzoripresiune.com

Daca intrebai in urma cu 10 ani soferii despre senzorii de presiune o parte dintre ei habar nu aveau, altii erau informati numai din auzite si doar masinile de lux erau dotate cu asa ceva. Acum sunt mai mult decat o necesitate, chiar obligatorii. Se refera la acel senzor ce te avertizeaza ca urmeaza sa ai pana, fapt ce te ajuta sa ajungi la o vulcanizare in timp util pentru a remedia problema.

Sistemul de senzori universali presiune functioneaza dupa doua metode: poate fi vorba de acel pneu desumflat ce are o alta viteza, motiv pentru care diferenta aceasta este monitorizata de ABS. In bord se va aprinde lumina de avertizare privind presiunea pneurilor. Un alt caz este acela de monitorizare directa. Acestea exprima exact care este presiunea din fiecare pneu. In interiorul anvelopei se afla un senzor ce citeste presiunea cu pricina. Prin frecventa radio este transmisa aceasta valoare catre un receptor.

Trebuie spus ca fiecare masina are o limita inferioara a acestei presiuni, iar cand aceasta valoare scade, soferul este avertizat.

Achizitia unui senzor de presiune

La acel sistem de monitorizare direct senzorul poate fi afectat in timp, necesitand inlocuire. Acesta este alimentat de baterie. Desi costisitor, acesta este necesar si merita toti banii. Cei care sunt interesati de un astfel de produs regasesc la www.senzoripresiune.com optiuni diverse. Iata si ce avantaje prezinta senzorul CUB universal regasit aici:

  • Este un sistem integrat ce se potriveste oricarui sistem de original de monitorizare a presiunii din pneuri.
  • Desi nu este varianta originala, este clasa superioara ca si nivel calitativ si functioneaza la fel de bine ca si un produs original.
  • Este de asemenea compatibil cu mai toate tipurile de valve si cu dispozitivele standard de diagnosticare – cunoscut ca TPMS.
  • Poate fi personalizat pentru orice tip de masina. Pentru ca poate inlocui un senzor stricat, nu se va mai impune reprogramarea unitatii de control a masinii.

Daca exista soferi ce stau pe ganduri cu privire la montarea unui senzor de monitorizare a presiunii, iata si cateva dintre aspectele de avut in vedere, care nu tin numai de faptul ca sunt oricum obligatorii:

  • Ofera siguranta. O presiune optima in anvelope inseamna si o durata de viata prelungita pentru acestea, precum si stabilitatea masinii. Se remarca faptul ca distanta de franare este mai mica, aderenta mai buna si aceste aspecte nu pot decat sa echivaleze cu siguranta sporita pentru sofer.
  • Economia consumului. Specialistii spun ca atunci cand presiunea din pneuri nu este cea corecta, creste si consumul.
  • Protejarea anvelopelor. Acestea vor fi folosite pe o perioada mai lunga de timp pentru ca nu se vor uza la fel de repede. Dar sa nu omitem nici faptul ca anvelopele uzate sunt un pericol si pentru mediul inconjurator – acestea emana se pare mai mult monoxid de carbon decat cele umflate corect si intretinute.

Acestea fiind spuse, un astfel de sistem este necesar, nu degaba a ajuns sa fie obligatoriu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *