Sfaturi de sarbatori- cum sa ramai sobru

Sfaturi de sarbatori- cum sa ramai sobru

De regula sarbatorile vin cu un mare accent pe bauturi. Peste tot unde vei poposi ajungi sa degusti cine stie ce bautura fina gazda iti ofera. Chiar daca nu planuiesti sa te imbeti sa amesteci tipurile de bautura inseamna deja un risc pentru cum vei iesi tu din aceasta poveste.

Una peste alta, se pare ca a te mentine sobru de sarbatori nu este tocmai ceva usor. Insa nici imposibil pana la urma asa ca iata ce ar trebui sa tii cont:

  1. Daca este vorba de o petrecere la birou tine cont ca imaginea ta profesionala tine de modul in care bei si cum te manifesti. Asa ca indiferent ce durata are toata petrecerea nu iti vei dori sa te intorci acasa in 4 labe. Asa ca  prefea bautura slaba mai alesa daca a doua zi la prima ora ai si intalniri. Serveste bere slaba si eventual un cocktail.
  2. Mini petrecerile in casa de genul momentelor sa impodobesti bradul si sa impachetezi cadourile nu ar trebui sa se termine cu o betie. Asa ca un vin ar fi suficient caci si asa se recomanda unul, doua pahare pe zi la masa. Insa rezuma-te la un singur tip si la o singura culoare: ai inceput cu vin alb, continua cu el si tot asa.
  3. Daca stii ca urmeaza sa mergi in vizita nu te gandi ca ai cum sa eviti anumite presiuni de a servi cine stie ce bautura. Insa nici nu trebuie sa te lasi prada asa ca vina cu bautura de acasa daca stii ca nu iti place ceea ce vei gasi acolo. Asa vei avea control asupra „barului”, de a servi ceea ce stii ca nu te doboara cu una cu doua. Si pana la urma este si elegant sa mergi cu o sticla de vin in vizita.

Dar masura si bunul simt sunt cele care efectiv te tin in frau.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *