smartphone

Oricat de simplu ar parea, cumpararea unui smartphone care sa indeplineasca exact nevoile personale poate fi uneori o provocare. Numarul mare de astfel de dispozitive te poate pune in dificultate, in special daca este prima data cand faci o astfel de achizitie. Producatorii isi promoveaza produsele si prezinta elemente si caracteristici ale telefoanelor care pentru unii pot sa para doar o insiruire inutila de cifre. Iata in continuare cateva lucruri de care trebuie sa tii cont cand iti cumperi un smartphone.

Marimea – nu exista un standard aici. In principal exista in ziua de astazi doua categorii – pana in 4,5 inchi si peste. Cele care trec peste dimensiunea de 5 inchi pot sa devina incomode. Nu pot fi utilizate uneori cu o singura mana, chiar daca ecranul de dimensiuni mari ofera o experienta vizuala placuta. Astfel asigura-te ca faci alegerea potrivita pentru tine.

Ramanand la display, ai si aici o gama larga din care poti alege: Amoled, SuperAmoled, LCD, SuperLCD, Led, OLed si altele. Display-urile vin cu protectie suplimentara anti-zgarieturi, cu toate acestea poti aplica o folie de protectie pentru siguranta, dupa cumparare.

Procesorul – un alt factor de care trebuie tinut cont. Chiar daca acum s-a ajuns la quad si octa-core, inainte ca acestea sa apara, erau foarte utile si isi faceau treaba bine si procesoarele normale, mononucleu. De obicei sistemul de operare este optimizat pentru a functiona bine cu partea de hardware a telefonului. Prin urmare in majoritatea cazurilor un dual-core este suficient. Pentru utilizatori obisnuiti care nu cauta in special utilitatea telefonului in gaming, un procesor dual-core si 1 GB  de RAM este suficient. Impatimitii de aplicatii grafice si jocuri vor avea insa nevoie de un quad-core si 2 GB de RAM.

Memorie de stocare – nevoia inainte de toate. Desi exista variante cu 32 GB memorie interna, nu este neaparat sa faci o astfel de achizitie decat daca ai intr-adevar nevoie. Standardul de 4 sau 8 GB este de obicei suficient pentru orice utilizator normal.

Sistemul de operare este un alt lucru de care trebuie sa tii cont. Unii prefera iOS, altii Android, altii BlackBerry sau Windows. Alege acel telefon cu care te impaci cel mai bine, sistemul de operare cu care esti obisnuit.

Bateria – unul din elementele vitale de care trebuie tinut cont este durata de viata a bateriei, pentru ca telefonul iti este inutil atata timp cat este inchis. Daca inainte de era smartphone existau aparate care rezistau si 2 saptamani fara reincarcare, la o utilizare moderata, display-urile tot mai mari si aplicatiile grafice ce consuma resurse au dus la o limitare a duratei de viata a bateriei. Acum este ideal un telefon care sa reziste incarcat macar 1 zi.

Inarmat cu aceste sfaturi, vei reusi sa faci alegerea optima, vei cumpara acel smartphone potrivit exact nevoilor tale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *