Sfaturi pentru promovarea unui site

Sfaturi pentru promovarea unui site

Ce rost mai are crearea unui site daca nu exista vizitatori? Efectiv nici unul! Este intr-adevar o reala provocare a aduce mai multi vizitatori pe site, a atrage mai mult trafic care sa ramana constant si de preferat care sa pastreze un trend ascendent. Este astfel de o importanta deosebita a gasi modalitati de promovare a site-ului.

Internetul contine miliarde de site-uri si pagini web dintre care doar cateva milioane sunt vizitate mai frecvent de catre utilizatori. Pentru ca promovarea site-ului sa fie mai usoara, trebuie urmate cateva recomandari simple enumerate in continuare.

1. Pastreaza totul simplu. Asigura-te ca nu exagerezi cu designul site-ului. Primul pas – unul foarte important – este sa creezi continut unic si relevant pentru site. Tot ceea ce tine de continut este foarte important pentru partea de SEO – cu cat site-ul si continutul sau este mai la obiect si cu un grad de complexitate nu foarte ridicat, cu atat vizibilitatea site-ului creste.

2. O alta modalitate prin care poti promova eficient un site este prin schimb de linkuri cu alte site-uri. Afilierea da tot timpul rezultatele dorite, atat timp cat se face schimb de linkuri cu site-uri vizitate, cu site-uri care au trafic intens.

3. Promovarea prin social media este o alta optiune de dorit daca se cauta promovarea site-ului. Exista numeroase comunitati prin care poate fi realizat acest lucru: Facebook, Google+, Twitter, Pinterest si nu numai.

4. Pentru a promova un site se poate apela si la strategia de trimitere de emailuri clientilor potentiali. Oferirea posibilitatii de abonare la un newsletter prin care utilizatorii sa poata afla noutatile pe masura ce acestea apar reprezinta o alta optiune viabila.

Poate sa para o misiune destul de dificila, insa odata promovat site-ul, ajunge sa isi atinga obiectivul propus: cresterea afacerii pe care o prezinta, atragerea de clienti, cresterea vanzarilor si implicit a profitului. Este un proces ce necesita timp si rabdare, insa rezultatele sunt tot timpul promitatoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *