sistemul it500Vara se lupta sa mai ramana cu noi, dar inevitabil va veni si sezonul rece. Multi dintre noi se gandesc deja cu groaza la frig si ger, la ninsori dar mai ales la facturile uriase la incalzire. Articolul e despre sistemul iT500 si despre cum am reusit sa reduc cu o cincime valoarea facturilor iarna trecuta.

Ce este?

Sistemul iT500 este un termostat pe care il instalezi simplu si usor la centrala si sistemul de incalzire. Te ajuta sa tii sub control temperatura si efectiv te ajuta sa economisesti. Stiu, pare destul de greu sa iti inchipui ca ai putea avea facturi mai mici la incalzire pe timp de iarna. Totusi, nu e imposibil.

Cum se instaleaza si cum functioneaza?

L-am cumparat in toamna lui 2016, l-am instalat si apoi am avut parte de confort termic la costuri reduse. Se instaleaza foarte usor – nu ai neaparata nevoie de un specialist in domeniu. Poti instala chiar tu sistemul iT500 daca urmezi tutorialele si indicatiile mentionate – eu asa am facut si nu mi s-a parut deloc complicat, chiar daca nu am eu prea mari afinitati cu tehnologia incalzirii.

Cum functioneaza? La fel de simplu! Monitorizeaza constant temperatura din locuinta, iar atunci cand scade sub valoarea la care l-ai setat, porneste centrala pentru a recupera gradele Celsius lipsa. Dar nu asta face orice termostat? Vă explic în continuare de ce susțin că sistemul iT500 e mult mai bun.

Ce stie sa faca?

Ei bine, la capitolul asta am mai multe de zis. Nu stiu daca ati inceput sa va transformati locuintele in case inteligente, dar instalarea sistemului iT500 ar fi un prim pas.

sistemul it500

De ce inteligent? Pentru ca poate fi controlat de la distanta, prin conexiune internet. Pot face asta oricand, de oriunde, de pe laptop, tableta sau smartphone. Are o aplicatie dedicata, intuitiva si foarte usor de folosit, care imi permite sa setez temperaturile in locuinta dupa cum imi convine. Spre exemplu, daca ajung intr-o zi mai tarziu sau mai devreme acasa, pot modifica programul si pot sa cresc temperatura pentru ca atunci cand ajung acasa sa ma astepte o atmosfera calda.

Chestia asta cu personalizarea programelor pe care stie sa o faca e chiar utila, mai ales la cat de haotic e ritmul vietii in zilele noastre. Nu stii niciodata cat lipsesti de acasa, cand te intorci, daca deplasarea cu munca se prelungeste sau daca te hotarasti sa revii mai repede din concediu, fortat de imprejurari. Totusi, stii cel putin ca vei avea tot timpul casa incalzita.

Ca ultim detaliu, aflati ca iT500 poate sa controleze sisteme de incalzire prin calorifere, dar si incalzire prin pardoseala, deci se adapteaza rapid in orice locuinta. In plus, are si un design modern, placut si nu incarca spatiul – e doar un gadget in plus, care contribuie la conceptul de casa inteligenta.

Intaresc inca o data ideea: am economisit 20% la facturile platite pe timp de iarna. Asta datorita controlului deplin pe care mi l-a oferit sistemul iT500 asupra temperaturilor din camere.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *