Smartphone-urile ne prostesc

Smartphone-urile ne prostesc

Telefonul inteligent a devenit un accesoriu de care nu ne putem lipsi in viata de zi cu zi, reprezinta un adevarat statut pentru o persoana, in societate. Pe masura ce telefoanele devin insa tot mai inteligente, persoanele parca incep insa sa isi piarda din inteligenta, datorita – in principal – dependentei pe care o provoaca astfel de dispozitive. Cateva semne ca smartphone-ul te prosteste voi enumera in continuare.

Smartphone-ul ti-a redus considerabil abilitatile de comunicare

Da, este 100% confirmat. Daca ai dificultati in a-ti aminti cand ai avut ultima discutie normala, fata in fata, cu o persoana, atunci afla ca smartphone-ul ti-a afectat abilitatea de a comunica.

Nu ai habar despre ceea ce se intampla in jurul tau

Acesta este un simptom clasic al celor dependenti de smartphone-uri. Dispozitivul iti ocupa majoritatea atentiei, transformandu-te intr-o persoana care devine parca rupta de realitate in timp ce il folosesti. Mintea este atat de concentrata la smartphone, incat ignori chiar prezenta sau absenta anumitor persoane.

Nu iti poti aminti numarul de telefon al persoanelor apropiate

Introduci numarul, il salvezi in agenda, iar apoi de fiecare data cand apelezi ti se afiseaza numele contactului respectiv. Ce se intampla insa daca ramai la un moment dat fara baterie si trebuie sa suni urgent familia? Nu iti mai amintesti numarul de telefon – multi dintre noi am patit asta, trebuie sa recunoastem.

Nu mai poti dormi linistit

Smartphone-ul este conectat tot timpul la internet si conturi diverse detinute de fiecare persoana in parte. Notificarile aferente isi fac simtita prezenta, motiv pentru care unii se trezesc chiar in mijlocul noptii pentru a-si verifica e-mail-ul, profilul de pe retelele de socializare sau alte notificari. Acest lucru afecteaza perioada in care corpul primeste odihna atat de necesare, iar privarea de somn are numeroase efecte negative asupra starii de sanatate.

Capacitatea de concentrare iti este redusa

Nu in ultimul rand, smartphone-ul iti afecteaza serios puterea de concentrare. Chiar citind acest articol, de la un capat la celalalt, de pe smartphone, poti spune ca ai ajuns la o mare realizare. Cand ai citit ultima data un articol scris pe blog, integral, de pe telefon. Capacitatea de concentrare redusa este o alta consecinta a utilizarii smartphone-ului, intrucat tot timpul apar notificari, e-mail-uri, mesaje si actualizari de aplicatii care ne intrerup orice activitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *