Solutia pavarii tot mai cautata pentru curte si gradina

Solutia pavarii tot mai cautata pentru curte si gradina

Odata cu venirea primaverii vine si perioada curateniei de primavara. Acest lucru implica uneori si reamenajarea, mai ales in cazul in care casa la curte mai are nevoie de ceva finisaje.

Indiferent ca este o casa nou construita sau una cu ceva vechime, o reinnoire si o schimbare a aspectului curtii, teraselor sau gradinii este intotdeauna binevenita. Prin amenajare si reamenajare se schimba nu numai aspectul, ci si designul si partea practica.

De cele mai multe ori este aleasa solutia amenajarii aleilor sau curtilor cu beton sau asfalt. Poate ca pe termen scurt solutia este una mai rentabila ca si costuri, insa pe termen lung pot sa apara probleme. In momentul in care se sparge sau se strica asfaltul trebuie inlocuita o portiune mai mare, in cazul in care se doresc reamenajari, un nou design al aleilor din gradina sau o reorganizare a curtii din nou se impun modificari drastice. O solutie mult mai avantajoasa este astfel reprezentata de utilizarea de pavele.

Alternativa mult mai durabila si rezistenta fata de beton, pavelele se dovedesc a fi mult mai utile in momentul in care se impune amenajarea spatiilor cu trafic intens, nu numai pentru trafic pietonal ci si pentru zone in care circula autoturisme. Curtile si aleile din gradina pot fi foarte usor amenajate printr-un sistem de pavele durabile. Chiar si in cazul unui teren care nu este perfect drept se dovedesc a fi foarte eficiente, avand desigur si avantajul demontarii individuale in cazul in care se impune reorganizarea. Dupa cum se arata si pe europav.ro, duritatea pavelelor le recomanda ca fiind mult mai rezistente la conditii meteo, trafic si greutati mari fata de ciment, asfalt sau beton. In acest fel aici oricine poate gasi o gama variata de pavele din cele disponibile pe piata, in nuante, forme si sisteme de organizare diferite.

Practic si util, pavajul reprezinta o solutie eficienta si estetica, in special pentru amenajarea aleilor, parcarilor, curtilor interioare sau chiar si terase sau piscine. Schimba radical aspectul, imaginatia este singurul aspect care influenteaza modul de organizare a lor. Astfel, tinand cont de destinatia spatiului de pavat, de rezistenta necesara a materialului, de incadrarea in intregul concept al curtii si casei, pavelele se dovedesc a fi o varianta mult mai buna fata de amenajarea spatiilor cu asfalt sau beton.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *