download

Cand vorbim de starea de nervi, creierul este procesorul care ne ajuta si ne ofera solutii pentru a face fata starilor de anxietate, nervozitate sau agitatie. Nu este util doar pentru a ne aminti o formula matematica, un concept economic sau ziua de nastere a unui prieten, ci este cel care lucreaza pentru toate simturile noastre, pentru toate actiunile pe care le facem sau le gandim. Este eliberarea noastra in comunicare, incarcarea noastra atunci cand ne luam o pauza de cateva minute pentru a visa la petrecerea din weekend sau la casa de vacanta pe care ne-o dorim.

Cu totii avem momente cand situatiile tensionate pun stapanire pe corpul nostru si atunci reactionam sub impulsul nervilor, fiind condusi sa spunem sau sa facem lucruri impulsive, cu efecte imediate. Cel mai bine in aceste situatii este sa constientizam nivelul de nervozitate la care am ajuns si sa incercam sa ne relaxam pentru a nu-i rani si pe cei din jurul nostru sau a nu le transmite aceeasi stare ca a noastra. Putem face fata starii de nervozitate in mai multe moduri, iar cele mai cunoscute sunt: ascultarea unei muzici relaxante, clasice sau moderne, o plimbare pana la magazin sau conversatia cu un prieten. O baie calda si calmanta stimuleaza relaxarea si secretia de endorfina, care are rolul de a reduce durerea psihica si de a induce starea de fericire. Daca mai adaugam si uleiuri florale, cu siguranta vom avea parte de un tratament preferential ce ne ajuta sa ne detensioman de tot organismul si sa scapam de acele stari de nervozitate.

Probabil cea mai rapida metoda este cea a consumului de ceai calmant. O cana de ceai de tei, sunatoare sau musetel ajuta la calmarea si relaxarea conexiunilor neurologice, astfel incat adultii si varstnicii pot bea pana la 3 cani de ceai pe zi. La fel si levantica, recomandata numai pentru adultii si varstnicii care sunt supusi stresului zilnic, si folosesc ceaiul sub forma infuziei: o lingurita de planta la o cana de apa fierbinte. Copiilor care sufera de episoade de nervozitate le este recomandat sa bea o cana de ceai pe zi indulcit cu o lingura de miere de albine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *