Somnul dulce mult aduce

Somnul dulce mult aduce

Intreaba pe oricine: somnul este un ritual desi nu iti dai seama. Cand esti tanar adormi cat doresti, te trezesti chiar mai tarziu decat ar fi normal. Doar ca la un moment dat iti dai seama cat de bine este sa ai un ritm natural si o rutina in asta. Da, somnul poate fi o reala problema. Poate fi in egala masura un chin cand efectiv nu mai poti sa adormi.

Exceptia faptului cand exista deja o problema cronica lipsa somnului poate fi cauzata de situatii pe care chiar tu le creezi. Descopera unde te identifici:

  1. Nu consuma cafeina. Produsele similare sunt de asemenea trecute pe lista neagra. Acestea te energizeaza si este evident ca iti faci un rau gratuit. In astfel de situatii nu te astepta ca somnul sa vina prea curand.
  2. Nu munci in pat. Din punct de vedere psihologic se crede ca munca in pat ne face sa asociem totul cu munca in general. Cu alte cuvinte se crede ca asa ajungi sa iti elimini gandurile de odihna chiar si cand nu muncesti la propriu.
  3. Exercitii. Efortul fizic ar putea sa iti ofere o stare de bine, asta este adevarat. Dar, daca ai fi crezut ca asta duce si la oboseala te inseli. Asta pentru ca in urma efortului fizic de placere desigur ajungi sa iti energizezi muschii. Te simti ca si dupa un dus dimineata, ca dupa o gura de aer proaspat. Asa ca evita sa faci sport prea tarziu la final de zi din nevoia de a dormi bine.
  4. Internetul este si el o problema. Asta pentru ca ajungi sa iti prelungesti chinul oboselii si in plus lumina ce se emite de la acesta te face sa iti afectezi somnul. Asta pentru ca este afectat hormonul care ar trebui sa iti regleze in mod natural somnul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *