Somnul intrerupt are un efect fascinant asupra emotiilor

Somnul intrerupt are un efect fascinant asupra emotiilor

O cantitate foarte mare de somn nu este intotdeauna un lucru benefic pentru starea ta de spirit. De fapt, somnul intrerupt ajuta la imbunatatirea starilor pozitive, mai mult decat o face un somn neintrerupt, sustine studiul. Astfel, somnul neintrerupt este benefic pentru emotiile pozitive.

Dr. Patrick Finan, care a condus acest studiu a declarat urmatoarele: „cand somnul este perturbat in timpul noptii, nu ai oportunitatea de a evolua in toate stadiile de somn pentru a ajunge la somnul adanc, care este cheia esentiala pentru un sentiment de relaxare”. Astfel, studiul a comparat trei grupuri de oameni care au venit in laborator si au dormit timp de trei nopti a rand.

Asadar, un grup de oameni a fost obligat sa stea treaz toata noaptea, cel de-al doilea grup a fost fortat sa plece la somn la o ora extrem de tarzie iar cel de-al treilea grup a fost lasat sa doarma in mod normal. Dupa acest lucru, participantii la studiu au fost intrebati care este starea lor de spirit in cea de-a doua zi. Oamenii a caror somn a fost intrerupt au dat dovada cu aproape 31%  de o stare pozitiva in timpul zilei. Cei care au avut un somn intarziat au experimentat cu 12% mai multe experiente pozitive si cei care au dormit toate noaptea au raportat diferente foarte mici in ceea ce privesc starile de spirit negative.

Somn intrerupt inseamna energie

In mod natural, cei care au dormit mai putin au raportat ca se simt si mai energici. Astfel, se pare ca cei care au fost intrerupti in timpul somnului au dat dovada de emotii si sentimentele pozitive mai crescute. De asemenea, trebuie de mentionat faptul ca somnul intrerupt este un semn inicipient al insomniei. „Foarte multi indivizi care sufera de insomnie reusesc sa adoarma in prima faza, insa se trezesc pe timpul noptii, asa ca nu au parte de o experiena relaxanta”- sustine Dr. Finan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *