Nu stim suficiente lucruri referitoare la regiunile lumii. Recent, am descoperit ieseanul.eu si aici am vazut mai multe lucruri interesante. In continuare, vom discuta despre problemele Africii:

Chiar daca sunt numeroase progrese in tehnologie, problema iluminarii Africii rurale odata cu lasarea noptii este inca viabila. Aceasta a fost ideea care a inspirat pe sud africanul Michael Suttner sa creeze „The Lightie”, un modul LED avand ca sursa de energie, energia solara, care poate fi plasat intr-o sticla de plastic, cu un gat de 22mm, standardul la nivel mondial.

Lightie a fost patentat, prototipul fiind lansat in Africa de Sud in octombrie anul trecut. Proiectul a fost finalist si la premiile internationalte DesignBoom, insa acesta nu a putu castiga intru-cat nu era un produs gata sa fie lansat pe piata.

in timpul cercetarilor sale Suttner a realizat ca in ciuda existentei de LED bazate pe energie solara, acestea nu ajungeau sa faca parte dintr-un produs finit. A fost punctul in care si-a dat seama ca trebuie sa gandeasca diferit problema si sa incerce o noua solutie, astfel acesta a reusit sa elimine problema distributiei.

Observand ca exita un numar foarte mare de sticle de plastic, care nu erau reciclate sau folosite intr-un alt mod, acesta a reusit sa rezolve si problema legata de una din materiile prime ce ar urma sa fie folosite in procesul de productie.

Suttner afirma ca becurile lui functioneaza si are aceleasi proprietati ca un bec normal, si pretul unui astfel de bec s-ar incadra in 10 si 13 dolari, pret final de productie. Pretul va diferi in functie de compania care va produce acest nou bec.

Multe companii si-au aratat interesul in producerea Lightie, creeand astfel numeroase prototipuri bazate pe designul initial al lui Sutter, incercand sa se ajunga la un produs final.

Michael Suttner spera sa poata implementa proiectul Lightie in Africa prin utilizarea sticlelor de plastic, fiind un o alternativa pentru iluminatul clasic, afirmand ca acesta este scopul lui final.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *