Stransul mainii si ce denota asta despre tine

Stransul mainii si ce denota asta despre tine

Momentul de salut, cel putin din randul barbatilor, inseamna o strangere de mana. Mai ales daca este vorba de o prima intalnire atunci inevitabil se coreleaza anumite aspecte cu caracteristici care sa te ajute sa definesti o persoana. Descopera cum fiecare gest denota despre tine ceea ce poate ca nici nu banuiai.

O strangere de mana moala sugereaza clar ca pesoana din fata ta sau chiar si tu esti nesigur pe tine. Poate fi sin cauza emotiilor, din cauza stresului, motivele sunt diverse. Insa asa cum se spune ca extremele nu sunt niciodata bune o strangere de mana foarte rapida ca si cand cel din fata ta „sare” sa te salute neasteptat nu denota de fapt politetea ci aroganta. In timp ce introvertitii au o strangere de mana destul de slaba, la popul opus strangerea de mana cu fermitate inseamna ca ai de-a face cu o persoana extrovertita.

In general, se crede ca strangerea de mana cu fermitate aduce o evaluare pozitiva a celor in cauza. Si asta se refera cel mai adesea la barbati. Mai ales intre fete sau cand se da mana cu o femeie, tu barbati fiind ai tendinta de a avaea o strangere de mana delicata, pe masura celei din fata ta. Cu toate acestea, se pare ca psihologic vorbind, atat barbatii cat si femeile au o evaluare pozitiva cand strangerea de mana este una ferma.

Ai putea fi usor interpretat ca fiind dominant si doritor sa arati asta? Specialistii spun ca nu tine de asa ceva. Pur si simplu o strangere de mana corespunzatoare cu situatia in care te afli si cu interlocutorul pe care il ai te face sa pari ca fiind placut si mai usor de integrat intr-un grup. Desigur, o prima impresie se realizeaza dupa un amplu panou de gesturi astfel ca si zambetul sau contactul vizual vor conta in egala masura.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *