Pe langa consumul de proteine trebuie avuta grija si de consumul de vitamine din corp, pentru ca ele participa la cresterea corpului nostru. Ca si mineralele ele sunt esentiale pentru sanatate si reprezinta un instrument de care au nevoie enzimele din organism, pentru a extrage din alimentele pe care le consumam energia de care avem atata nevoie. Degeaba consumam fructe, daca pe alta parte consumam produse fabricate industrial, nesanatoase si extrem de toxice.

Stresul impreuna cu folosirea acestor substante chimice sunt mult mai puternice decat fructele si legumele pe care le administram, de aceea ele ajung sa nu mai fie atat de suficiente pentru a mentine o viata sanatoasa. Acest lucru nu este spus din stramosi, ci s-a constatat in urma unor teste facute de numerosi specialisti. Clar, administrarea de fructe ne ajuta organismul pentru o viata sanatoasa, dar daca in paralel consumam produse periculoase ele pot fi considerate chiar inutile.

Scriu acest articol pentru a va face sa intelegeti la ce risc ne expunem. Sa fim seriosi : in momentul de fata majoritatea oamenilor nu consuma doza zilnica recomandata de fructe si legume si nu au o viata sanatoasa. Multi prefera sa isi cumpere un Coca-Cola sau un suc Fanta, decat sa stea sa se chinuie sa faca un suc de fructe. Oameni buni, pentru a face un suc nu este deloc complicat. Pur si simplu taiem legumele sau fructele si le introducem in robotul de bucatarie. Nimic mai simplu, dar cum este omul, prefera sa dea 5 lei pe un suc si sa nu mai stea sa il realizeze.

O alta greseala pe care o fac multi dintre noi, se refera la fructele din import. Degeaba mancam noi fructe, daca ele sunt aduse dintr-o tara unde au fost crescute artificial, injectate cu tot felul de hormoni de crestere, unde nu fac decat sa ne afecteze sanatatea, in loc sa ne ajute. Este recomandat sa consumam numai alimente bio, dar pentru ca ele nu sunt asa de usor de gasit si au niste preturi atat de mari, preferam sa mancam fructele de la super market.

Vitaminele sunt cele mai esentiale in viata noastra. De aceea ar trebui sa punem mai mult accent in cazul lor. Multe dintre produsele pe care le consumam, au puteri antioxidante deja stiute, cu multe vitamine si minerale, dar preferam sa nu ne complicam si sa stam linistiti sa mancam numai de la fast-food. S-ar creat o perceptie gresita si de aceea oamenii in ziua de astazi traiesc atat de putin.

admin

De admin

Un comentariu la „Stres si vitamine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *