Sunt femeile mai sarace decat barbatii

Sunt femeile mai sarace decat barbatii

Femeile se lupta si astazi pentru a-si castiga drepturile, si chiar daca se zice ca sunt egale cu barbatii, lucrurile nu stau chiar asa. Un nou studiu a ajuns la concluzia ca fetele si femeile sufera cel mai mult de saracie. Cu toate acestea, femeile din lumea dezvoltata ajung sa la un potential maxim din punct de vedere social, economic si legal.

In ciuda indicatorilor despre genuri, viata este mult mai dificila pentru fete si femei, in cele mai sarace tari- prin comparatie cu femeile care traiesc in statele dezvoltate. In timp ce barbatii din statele sarace sunt si ei in dezavantaj, diferenta dintre barbati si femei este mult mai accentuata in tarile subdezvoltate. Acest lucru ar trebui sa se schimbe- si nu doar pentru faptul ca exista o sursa de nedreptate endemica, la nivel mondial. Este simplu, saracia are anumite prejudecati cu privire la deosebirile dintre sexe, iar noi nu vom putea opri acest lucru decat daca infruntam direct aceasta problema mondiala.

De ce ajung fetele si femeile victime ale saraciei?

La nivel global, daca s-ar oferi sansa femeilor sa lucreze in productie, la fel ca si barbatii, s-ar putea reduce numarul de persoane care sufera de fomete cu 100-150 milioane. Reducerea diferentelor in rata de ocupare a fortei de munca dintre femei si barbati, pana in anul 2017, ar putea genera o crestere a economiei cu 1.6 miliarde de dolari in productia globala. De asemenea, fiecare an de scoala pe care o fata il trece, ii poate imbunatati venitul cu 10-20%. Cu toate acestea, se estimeaza ca o crestere a calitatii educationale poate fi responsabila pentru o crestere a venitului mediu cu 23%.

Femeile din Africa Subsahariana isi petrec aproape opt ore pe zi colectand combustibil pentru gatit sau pentru a-si incalzi casele. Accesul catre energie ar insemna ca femeile ar putea petrece timpul in anumite preocupari care ar putea sa le aduca niste venituri. Un lucru uimitor consta in faptul ca daca femeile ar avea accces la serviciile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, mortalitatea maternala ar scade cu 67%, iar a celor noi nascuti cu 77%.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *