tehnologie

A trecut mult timp de la inceputurile tehnologizarii ce au avut loc in anii ’80. Pe atunci se stia doar de TV si ocazional despre floppy disk-uri. Deruland rapid inainte pana in anul 2015, observam modificari drastice in ceea ce priveste tehnologia, in special echipamentele IT si gadgeturile aparute pe piata.

1. Evolutia incarcatorului de telefon. Cu totii am trecut printr-o situatie in trecut: acel moment cand nu esti acasa, esti la munca sau petreci un weekend relaxant in familie intr-o mica excursie si bateria telefonului moare. Atunci ramaneai fara nici o solutie, trebuia sa ajungi undeva unde sa poti pune telefonul la incarcat. Acum, chiar si cand esti la drum cu masina, ai posibilitatea sa iti pui telefonul la incarcat prin incarcatorul auto, sau poti sa iei peste tot cu tine o baterie externa care iti poate incarca telefonul de pana la 4 sau 5 ori.

2. De la caseta audio la mp3 player. La inceputuri erau foarte in voga casetofoanele. Sub forma de walkman, casetofoane de masina ori casnice, sub forma de combine audio uneori, acum sunt inlocuite de mult mai practicele mp3 playere, care pe langa avantajul dimensiunilor considerabil reduse il mai au si pe cel al posibilitatii de stocare extinse.

3. De la computer s-a ajuns la tableta. Desi poate si in trecut existau computere in majoritatea locuintelor, exista tot timpul o cearta intre frati despre utilizarea acestora, care uneori implica si parintii ce aveau nevoie de computer pentru a lucra de acasa. Acum problema este rezolvata – exista smartphone-uri si tablete care pot sa indeplineasca aceleasi procese, chiar mult mai rapid decat o faceau computerele din primele generatii.

4. Daca tot a venit vorba de computere, sa vorbim si de spatiul de stocare – au trecut de mult zilele in care erau folosite dischetele. Acum PC-urile nici nu mai vin echipate cu unitati floppy. Stocarea la nivel superior si o viteza de transfer a datelor remarcabila este data acum de SSD-uri.

Toate acestea au fost posibile doar datorita progresului tehnologic si nu putem decat sa fim recunoscatori pentru ca viata ne-a fost usurata atat de mult de aceste dispozitive care au evoluat.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *