masaj

Nu mai stii cum sa scapi de stres? Desi poate nu auzim acest cuvant zilnic, starea cu siguranta face parte din vietile noastre. Stresul ar putea fi considerat si ca un motor care ne mentine activi, concentrati, agitati tot timpul, pentru a putea supravietui si rezista. Cu toate acestea, daca stresul devine excesiv, poate afecta sanatatea.

Cand suntem pusi in situatii stresante, hormonii precum cortizolul sau epinefrina sunt eliberati mai intens in organism, ne mobilizeaza si ne energizeaza. Daca stam insa prea mult in aceasta stare, se observa cresteri ale pulsului, ale tensiunii arteriale si accelerari ale respiratiei. Simultan, sistemul digestiv, cel reproductiv, cel responsabil pentru crestere si dezvoltare si sistemul imunitar sunt afectate.

Eliberarea de stres a fost asociata dintotdeauna cu terapia prin masaj. Vestea buna este ca nu este doar unul din acele mituri urbane care induc in eroare oamenii – terapia prin masaj este realmente foarte benefica pe partea de diminuare a stresului. S-a dovedit stiintific ca ajuta la relaxare si la scaderea tensiunii arteriale, doi factori foarte importanti ce influenteaza stresul.

Inca va intrebati cum poate masajul sa inlature stresul? Daca o simpla sesiune de jumatate de ora de masaj are rezultate excelente, relaxand corpul si mintea, inchipuiti-va cat de benefica poate fi o sesiune de terapie prin masaj de o ora sau o ora de jumatate. Masajul ajuta orice persoana sa aiba o stare generala de bine, alaturi de un stil de viata sanatos ce include activitate fizica, alimentatie sanatoasa, odihna suficienta si atitudine pozitiva.

Privit dintr-o alta perspectiva, masajul poate fi considerat o investitie in sanatatea propriului corp. Relaxati-va cu o sesiune de masaj profesionist si observati rezultatele uimitoare in ceea ce priveste starea de vitalitate si revigorarea atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Masajul trece chiar de bariera inlaturarii stresului si merge mai departe, ajutand la combaterea starilor de anxietate si depresie, energizeaza corpul si imbunatateste circulatia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *