TV-ul ne prosteste

TV-ul ne prosteste

„Foarte multi oameni nu reusesc sa depaseasca trecutul, dar nici sa evolueze in viitor; pur si simplu nu stiu sa exploreze adevarul si nici minciunile. Ei se uita la televizor”- Radiohead.

Cu toate ca poate nu toti oamenii sunt de acord cu acest lucru, se pare ca stiinta confirma, din nou, intelepciunea innascuta in multi parinti din intreaga lume care spun: „Opreste televizorul, pentru ca te prosteste!”.

Astfel, un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Northern California Institute for Research and Education de la Veteran’s Affairs Medical Center, San Francisco, a investigat relatia dintre 25 dintre modele de televiziune, activitatea fizica si cea cognitiva a celor care prefera sa se uite la TV. Studiul a fost realizat pe 3247 adulti cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele cu varste mai mici de 20 ani au dat dovada de o activitate fizica mai mica si un nivel mai ridicat al privitului la TV, pana cand au ajuns la maturitate- lucru care a condus la performante cognitive mai proaste.

Dificultate in procesarea informatiilor

In special, aceste componente au fost asociate cu o viteza mai mica de procesare a informatiilor din jur, acesti oameni intalnind dificultati si in memoria verbala. In timp ce autorii studiului recunosc ca exista unele limitari in ceea ce priveste aceasta cercetare, exista o probabilitate ca datele sa fie reale, mai ales daca luam in considerare lucrurile care sunt difuzate la TV. De asemenea, cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca TV-ul este responsabil pentru cresterea sentimentului de tristete din randul populatiei.

Continutul difuzat la TV este atent ales de catre marile case de productie, astfel incat sa atraga o audienta cat mai mare si, desi sunt constienti ca ofera numai prostii, continua sa faca acest lucru pentru ca se castiga foarte multi bani din aceasta afacere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *