Un abuz de drept

Un abuz de drept

Intentia guvernantilor de a realizea venituri la buget prin impozitarea pensiilor din contributivitate ar fi un abuz si o incalcare grosolana a normelor de drept. Aceste pensii nu reprezinta venituri. Ele sunt creante izvorate din munca si plata contributiei pe minimum 30 de ani la barbate si 25 de ani la femei, conform prevederilor Legii nr. 3/1997 ce incadreaza actualii beneficiari.
Mai mult, banii investiti de pensionari au fost deja impozitati la plata salariilor pe timpul anilor de munca si au adus benficii numai statului, care i-a folosit directionar, fara a da niciun fel de stimulent actualilor batrani creditori. Ca e vorba de o suma semnificativa de bani, rezulta dintr-un raport matematic elementar.
Pensionarea s-a facut la 55 de ani la femei si 60 de ani la barbati, pe cand speranta de viata in Romania s-a situat in jurul varstei de 70 de ani. Pentru 10 sau 15 ani de plata a pensiei s-a incasat contributie C.A.S. de aproximativ 17% pe tot intervalul de munca de 25 sau 30 de ani, rezultand ca banii tretinuti asigurau nivelul minim de pensie de peste 50% din salariu, care incepea cu grupa a III-a TESA, Conform legii mai sus-mentionate. Guvernul ar putea lua impozit numai pe banii dati fara aportul contribuabilului, care intr-adevar contribuie venituri ca pensii speciale, somaj tehnic, Nerespectarea legii va genera actiuni in justitie din partea a milioane de oameni si restituirea impozitului impus abuziv la pensiile ce depasesc 1000 de lei. Motivarea hilara ca nu exista bani de pensii nu ii priveste pe beneficiari. Banii de contributie au fost incasati si s-au cheltuit ireprosabil, iar acumtrebuie pusi la loc de catre Guvern din alte resurse, nu prin jefuirea batranilor.
Astfel, sute de mii de batrani din Romania au de suferit din cauza marsavurilor facute de catre conducerea tarii pentru a trai ei mai bine, ei care se afla la conducere, si nu poporul.

Pentru femei de toate varstele recomand sandale cu toc pentru cele tinere, si sandale cu platforma si toc pentru cine se respecta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *