folie

Folia de aluminiu inseamna mai mult decat o modalitate de a inveli resturile de mancare. Folia subtire de metal te poate ajuta in jurul casei, gata sa te ajute la gatit, la curatenie si chiar la decorarea casei. Exista o multime de utilizari neobisnuite ale foliei de aluminiu, pe care cu siguranta nu le stiai.

In primul rand, poti folosi folia de aluminiu ca burete de vase. Daca partea aspra a buretelui nu doveste sa scoata grasimea si restuile alimentare care raman pe vase, foloseste o bucata de folie pentru a sterge vasele in care ai copt ceva. Si pentru ca a inceput sezonul gratarelor, trebuie sa stii ca folia de aluminiu este cel mai la indemana lucru pentru a te ajuta sa cureti grasimile care au ramas pe gratar.

Folia de aluminiu e maleabila dar suficient de rezistenta pentru a asigura, la nevoie, un material din care poti construi diverse „unelte”. De exemplu, poti construi o palnie, care te ajuta sa versi lichide dintr-un reccipient in altul.

De asemenea, folia de aluminiu vine in ajutor daca ai nevoie pentru a ascuti ceva. Ia o folie de aluminiu mai mare, impatureste-o in mai multe straturi, dupa care poti incepe sa o „crestezi cu foarfeca”. In felul acesta vei reusi sa iti ascuti o foarfeca sau orice altceva iti doresti.

Fiind un conductor excelent de caldura, folia de aluminiu te va ajuta sa calci rufele pe ambele parti dintr-o singura miscare. Pune o bucata de folie de aluminiu intre cele doua suprafete de calcat si vei scurta timpul dedicat acestei activitati la jumate.

Deoarece scopul initial al foliei de aluminiu este de a reflecta caldura, aceasta poate fi folosita in acest sens si in alte situatii. Asadar, poti accentua caldura reflectata de un radator daca pui pe pereti sau un spatele acestora folie de auminiu.

De asemenea, folia de aluminiu poate fi folosita si pentru a decora ceva. Pur si simplu, ia o cutie de conserva si imbrac-o in folie, pentru a-i da un aspect mai alegant. Poti foloosi acesst recipient pe post de ghiveci sau vaza de flori. Mai mult, daca ai spirit de artist, poti face ghemotoace de aluminiu pe care le poti folosi pe post de globuri de brad, in perioada Craciunului.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *