Colaj videoclipuri viraleColaj videoclipuri virale

Un videoclip viral este un videoclip care devine popular in urma distribuirii pe internet, de obicei prin situri web specializate, media de socializare online si e-mail. Aceste videoclipuri sunt, adesea, amuzante si pot fi realizate de amatori sau de catre de specialisti in comedie sau televiziune. Exemple foarte cunoscute sunt „Lazy Sunday” si „Dick in a Box” (realizate de The Lonely Island), „Numa Numa” (parodie a melodiei „Dragostea din tei” a formatiei O-Zone), „The Evolution of Dance” si „Chocolate Rain”, toate pe YouTube. Altele pot fi create special pentru web, precum „I Got a Crush … on Obama”. Evenimente surprinse din intamplare pot fi si ele virale, precum „Battle at Kruger”.

Mai recent, videoclipul „Kony 2012” lansat de Invisible Children, Inc a devenit cel mai vizionat videoclip din istorie, avand peste 34.000.000 de vizualizari in primele 24 de ore, pe cinci martie 2012, avand peste 100.000.000 de vizualizari in prezent. Un alt exemplu recent este „Gangnam Style” a lui Psy, care pe 21 decembrie 2012 a devenit primul videoclip din istorie care a depasit un miliard de vizionari; in prezent, acesta are peste doua miliarde, cifra fiind atinsa pe 30 mai 2014.

Exemple cunoscute de videoclipuri virale includ „2 Girls in 1” (cat mai putine spuse despre acesta, cu atat mai bine), „Ain’t Nobody got Time for That” (in care o femeie povesteste cum a scapat de un incediu din complexul de apartamente in care locuia, terminand cu concluzia „Am bronsita! N-are nimenea timp pentru asta [incendiu]!”), „The Annoying Orange” (o serie web in care o portocala enerveaza alte fructe si legume), „Charlie Bit My Finger” (videoclipul ii prezinta pe doi copii frati, fratele mai mic muscandu-i degetul fratelui mai mare), „Evolution of Dance” (unul dintre primele videoclipuri virale, il prezinta pe un barbat executand mai multe miscari de dans), „Rickrolling” (un procedeu prin care cineva crede ca va viziona un videoclip, pentru ca apoi, brusc, sa inceapa melodia „Never Gonna Give You Up” a lui Rick Astley) sau „IceBucket Challange”.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *